Se, så stor han har blitt!

Om 500 kilo er Knut en drapsmaskin.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den lille isbjørnen Knut er ikke så liten lenger. Nå har han blitt stor og veier nærmere 30 kilo. Snuten har blitt lenger, kroppen større og tennene har blitt atskillig skarpere siden Knut sjarmerte en hel verden i april. Det ble Knut-kosedyr, Knut-sang og Knut-godteri.

I går var det nøyaktig seks måneder siden lille Knut kom til verden, hvor han ble forlatt av mamma Tosca like etter at han ble født.

Tøffere tone

Fortsatt kommer det over 5000 Knut-fans til Berlin Zoo hver dag for å se ham leke med dyrepasser og reservepappa Thomas Doerflein. Men nå begynner leken å bli røffere.

Reservepappa har begynt å ta sine forholdsregler etter at lille Knut fikk muskler og tenner.

- Han bare leker og det gjør ikke vondt, det kjennes mer som klyping. Det gjør bare vondt når han blir sint, sier Doerflein, som har blitt et par blåmerker rikere den siste tiden.

Nå har Knut utvidet dietten fra grøt til fisk og kjøtt, og legger på seg 200 gram om dagen.

Bygger muskler

FORELØPIG ER DET BARE KOS: Men reservepappa Thomas Doerflein har fått et par nye blåmerker av sin lekekamerat den siste tiden. Foto: Reuters/Scanpix
FORELØPIG ER DET BARE KOS: Men reservepappa Thomas Doerflein har fått et par nye blåmerker av sin lekekamerat den siste tiden. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

I forrige uke tok han sine første svømmetak og han får sin daglige tur rund i dyreparken for at musklene skal bygges opp, skriver Reuters.

Den hvite, myke og uskyldige pelsen har blitt gul og rufsete. Veterinær André Schüle sier at lille Knut trolig vil bli voksen om fire år.

- Han har blitt større og er røffere enn han var før, og vokser seg inn i rollen som ensom ulv, forklarer Schüle.

Reservepappa Doerflein regner med at han kan være lekekamerat for isbjørnen til han fyller ett år. Da vil han mellom 60 og 80 kilo. Når han blir voksen vil Knut bli en drapsmaskin på et halvt tonn.

Pengemaskinen forsvinner

Også ledelsen ved Berlin Zoo innser at det snart er slutt på den tiden da Knut var pengemaskin for dyreparken.

- Knut er i ferd med å bli for stor til dette og vi regner med at vi vil slutte med showene i løpet av et par måneder, sier Raimund Opitz ved Berlin Zoo.

SVØMMEDYKTIG: I forrige uke lærte Knut å svømme.
VOKSER: Lille Knut er ikke så liten lenger og veier 30 kilo.
TØFFERE: Isbjørnungen blir større, tyngre mens tennene blir skarpere.
LEKER FORTSATT: Men den kommende drapsmaskinen har blitt tøffere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer