Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se, se: Cowboys

Artist: CC Cowboys Sted: Torvbyen, Fredrikstad Publikum: Varme og hyggelige Innspilt: 5762,50. Kjøpesenter i desember er jo tidvis nært beslektet med sinnssykdom. Rushet ble betydelig lettere å leve med i går da C.C. Cowboys kom hjem til sine egne på Torvbyen kjøpesenter i Fredrikstad. Det kunne ikke bli annet enn planke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For bare D.D.E. og Anne Grete Preus har klart større innsamlingsresultat til Frelsesarmeen under Dagbladets Julemusikant-serie. Foreløpig. Til sammen havnet hele 5762,50 kroner oppe i den sorte gryte. Pluss en appelsin. Meget imponerende. Pengene, altså.

Kvart over fire var Cowboy-kvartetten i gang. Ute spilte desember sine sure toner, men her inne, lunt beskyttet av kassaapparatenes og torvhandlernes lystige sang, var det fritt fram for et akustisk møte på høy lokalpatriotisk frekvens.

God stemning

Med varmen allerede innabords for publikums og bandets del, tok det ikke lang tid før kontakt var opprettet. Det knapt tre kvarter lange showet mellom julegleder og julestjerner utenfor blomsterbutikken startet med låtene «Engel» og «Himmeltitter» fra CC-guttas siste album.

God stemning, men det som satte raketten i publikum var klassikerne «Tigergutt», «Harry» og «Synder i sommersol». Det ble nesten allsang, slikt er alltid vanskelig inne på offentlig kjøpesenter i edru tilstand, men iallfall klapping av mange hender på én gang i takt.

Magnus Grønneberg, Kjetil Melkersen, Håvard Eidsaune og Agne Sæther sjarmerte med andre ord sine egne. Dermed også fritt fram for suksess i gryta.

- Dømmer ikke

- Kom igjen, gi ei utstrakt hånd. Neste gang kan det være du som trenger ei skål med suppe, sa CC-vokalist Magnus Grønneberg til publikum.

- Ja, dette var kjekt, sa Merete Dalen (36) med datter Vilde (2 1/2) og Kristine Dobisek (24) som vi fant blant publikum.

- Flott å kunne hjelpe Frelsesarmeen. De gjør ekstremt mye bra. Dømmer ikke mennesker som trenger hjelp. De oppfører seg slik alle kristne burde oppføre seg, sa jentene.

Godt fornøyd

CC Cowboys fikk også grytehjelp av Innova musikk ei dør nær dem etter konserten. De donerte 30 CD-plater og fem notebøker med CC-musikk til innsamlingen. Inntektene fra salget av disse, med signering etter konserten, gikk oppi gryta.

Selv var rockekvartetten meget godt fornøyd med konserten og innsamlingsresultatet.

- Vi får en del henvendelser om veldedighetskonserter. Men vi må si nei til noen, hvis ikke dør vi av veldedighet. Vi har heller lyst til å gjøre det som føles riktig. Dette gjør det.

Men musikken?

- Men dere som er musikere: hva synes dere egentlig om Frelsesarmé-musikk?

Gutta er satt ut av gamet noen sekunder. Her gjelder det å finne diplomatiets finurlige spilleregler.

- Det er sikkert bra til sitt bruk, sier Magnus Grønneberg.

- Det er iallfall godt ment, legger Håvard Eidsaune til.

- Men det er klart at folk som Åge Samuelsen og Sputnik aldri ville vært noen suksess om ikke Frelsesarmeen hadde varmet opp for dem i noen tiår.

SUKSESS HJEMME: CC Cowboys fikk suksess da de spilte i hjembyen Fredrikstad i går for den gode sak. Resultatet ble hele 5762,50 kroner i Dagbla'-serien Julemusikantene. Godt jobba, gutter! Foto: GEIR BØLSTAD