Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Se torsken! - Først spøkte vi med hvor mange karat den var, men så kom vi på at det var påske

- Den kan sannsynligvis spises og sendes til slakt, sier ekspert. Men så langt kom ikke påsketorsken.

PÅSKETORSK: - Ingen hadde sett noe liknende før, sier fisker Erik Lyngvær om den gule påsketorsken. Foto: Fjordenes Tidende
PÅSKETORSK: - Ingen hadde sett noe liknende før, sier fisker Erik Lyngvær om den gule påsketorsken. Foto: Fjordenes Tidende Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannskapet om bord på autolinebåten «Frøyanes» kunne ikke tro sine egne øyne da de dro opp en gul torsk midt i påska.

Stemningen ble stor på dekk da den uvanlige torsken kom opp gjennom dragebønnen, skriver Fjordenes Tidende, som først meldte om den artige påsketorsken.

- Ingen hadde sett noe liknende før. Først tenkte vi at det var en gulltorsk, og vi søkte med hvor mange karat den var. Men så kom på at det var påske, og da var det klart at dette var en gul påsketorsk, sier fisker Erik Lyngvær til avisa.

- Gullmåltid Han er om bord på Ervik Havfiskes «Frøyanes», som ellers kan melde om godt høytidsfiske, og at de snart retter kursen mot land med båten fylt opp med fisk.

- Vi har folk her om bord som har jobbet i 20-30 år som aldri har sett gul torsk før. Vi var veldig usikre på hvorfor den var gul, så vi har spist den selv, sier Lyngvær til Dagbladet, som kaller det et «gullmåltid».

- Smakte den godt da altså?

- Jajaja, ingen feil med den. Fin i kjøttet og god smak, sier en lattermild Lyngvær.

- Kan spises Påsketorsken, som skiller seg ut fra resten av fangsten, trenger det altså ikke være noe galt med.

Den uvanlige fangsten, trenger ikke vær syk, men er bare litt annerledes.

- Denne torsken kan sannsynligvis sendes til slakt og spises, sier Asgeir Aglen til Dagbladet. Han arbeider med bunnfisktokt i Barentshavet og på norskekysten hos Havforskningsinstituttet.

- Pigmenteringsfeil - Hvorfor er torsken gul?

- Det gjelder en pigmenteringsfeil. Den har avvinkende gener som gjør at den ikke har en normal farge, sier Aglen.

- Hvor ofte får dere rapporter om gul torsk?

- Det er ikke veldig ofte. Vi får rapporter to-tre ganger om fangst av gul torsk, sier Aglen, som synes det er morsomt at den nettopp ble fanget i påska.

 

Hele Norges coronakart