Se Trine Skei Grandes tale til landsmøtet live her

Venstre-lederen taler til sine egne klokka 14.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FORNEBU (Dagbladet): Klokka 14.00 taler Venstre-leder Trine Skei Grande til sine egne på partiets landsmøte på Fornebu.

Åpner for Frp-regjering Trine Skei Grande satt selv i partiledelsen da Venstre i 2009, under Lars Sponheim, garanterte at Venstre ikke skulle hjelpe Frp inn i regjeringskorridorene.

Nå vil Venstre skifte regjering - og utelukker ikke at Venstre også vil regjere sammen med Frp.

Venstre-lederen startet dagen med å besøke Politisk Kvarter på NRK P2.

- Vi har nå sagt at det er viktig for oss å skifte regjering, men at vi fortsatt kjemper for en regjering med Høyre, Venstre og KrF, sa hun da.

- Vi har sagt at vi vil snakke med Frp, men at vi regner det som lite sannsynlig at vi blir enige om en regjeringsplattform. Det som er viktig nå, er at vi har blitt nedstemt på alle forslag vi har fremmet i Stortinget i åtte år av den sittende regjeringen. Vi mener den må regjeringen må avløses, blant annet for å få til en bedre miljøpolitikk i Norge, fortsatte hun.

Tirsdag sa Venstre-lederen til Aftenposten at Venstre ikke går inn i regjering uten KrF. 

Presser med miljø Flere på venstresiden mener en stemme til Venstre vil gi makt til en borgerlig regjering som vil åpne for oljevirksomhet i Lofoten og Vesterålen - noe Venstre og Venstres velgere er sterkt imot.

- Venstre spriker jo til alle kanter for tida. I det ene øyeblikket er de høye på miljø og asyl, i det andre øyeblikket vil de gi nøklene til regjeringskontorene til Frp. For å få Frp-politikk, bør man nest etter å stemme på Frp, stemme på Venstre. Da får man Frps økonomiske politikk, asylpolitikk og miljøpolitikk, sier AUF-leder Eskil Pedersen til Dagbladet

Da Venstre-lederen gjestet Politisk Kvarte på NRK P2 tidligere i dag, gjorde hun det klart at det beste utgangspunktet for Venstre-politikk er Venstre i regjering - og at partiet er beredt på å presse på eventuelle regjeringspartnere for å få gjennomslag i miljøpolitikken. 

På spørsmål om Venstre for eksempel vil nekte å støtte statsbudsjettet til en eventuell ny borgerlig regjering dersom Høyre og Frp ikke lover at de ikke skal gå sammen med Arbeiderpartiet om å åpne for petroleumsvirksomhet i Lofoten og Vesterålen, svarte Venstre-lederen:  

- Det er mange måter å presse på. Du sa en måte å presse på, jeg vet mange andre måter å presse på.

- Vi mener det er lettest å bli enig med KrF og Høyre om regjeringssamarbeid. Hvis ikke Venstre klarer å sette et grønt merke på en regjering, så kan vi ikke være med i den, sier Skei Grande til Dagsavisen.

Våknet til 5,6 Landsstyret i Venstre hadde møte kvelden før landsmøtet begynner, og våknet i dag til en måling i Aftenposten/Adressa som gir Venstre en oppslutning på 5,6 prosent. Det mener Skei Grande gir et veldig godt utgangspunkt foran høstens valgkamp.

På Dagbladets siste meningsmåling fikk partiet en oppslutning på 5,1 prosent

VIL HA BLÅGRØNN REGJERING:. Venstre-ledelsen, her med nestleder Ola Elvestuen leder Trine Skei Grande og 2. nestleder Terje Breivik, vil helst regjerre sammen med Høyre og KrF. Her er de på plas på Quality Hotel Expo på Fornebu, hvor partiet holder landsmøte i helga. 
Foto: Nina Hansen / Dagbladet
VIL HA BLÅGRØNN REGJERING:. Venstre-ledelsen, her med nestleder Ola Elvestuen leder Trine Skei Grande og 2. nestleder Terje Breivik, vil helst regjerre sammen med Høyre og KrF. Her er de på plas på Quality Hotel Expo på Fornebu, hvor partiet holder landsmøte i helga. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer