SE TV: - Valgkampen skal være i Ingrids ånd

Taler til Utøya dagen etter at tidligere AUF-er Ingrid Aune mistet livet i en båtulykke.

UTØYA: Jonas Gahr Støre holder tale om Ingrid Aunes dødsfall. - Ingrid var så lett å like. Hun var et forbilde for unge i alle aldre, sier Støre. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går døde Malvik-ordfører Ingrid Aune (33) i en båtulykke i Namsos. Hun minnes under AUFs sommerleir på Utøya i dag.

Jonas Gahr Støre taler til AUF på Utøya i dag. Aune, som ble ansett som statsrådskandidat i 2021, hadde lang bakgrunn fra AUF, og var blant annet nær venn av tidligere AUF-leder Eskil Pedersen.

Se talen øverst i saken!

- Ingrid var så lett å like. Hun var et forbilde for unge i alle aldre. Vi valfartet til henne i Malvik for å lære av det hun hadde fått til, sier Støre.

- Vi skal ha engasjement, vi skal strides. Det ville Ingrid. Valgkampen 2019 skal bli en valgkamp i Ingrids ånd, fortsetter han.

Alle nødetater rykket ut etter at et vitne meldte om ulykken klokka 1.43 natt til torsdag. På et skjær i fjorden utenfor Namsos fant de en båt et stykke opp på land.

Der fant de Aune og hennes kjæreste Eivind Olav Evensen. De to ble først betegnet som alvorlig skadd. De ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til sykehuset Namsos. Evensen ble erklært død ved ankomst til sykehuset. Aune var hardt skadd.

Nyheten slo tungt ned i Arbeiderpartiet, hvor et samlet parti uttrykket stor sorg over partifellens bortgang. Trøndelag Ap nedtoner valgkampen til over helga, mens Ap sentralt stanset opp i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer