SE TV: - Valgkampen skal være i Ingrids ånd

Taler til Utøya dagen etter at tidligere AUF-er Ingrid Aune mistet livet i en båtulykke.

UTØYA: Jonas Gahr Støre holder tale om Ingrid Aunes dødsfall. - Ingrid var så lett å like. Hun var et forbilde for unge i alle aldre, sier Støre. Vis mer

I går døde Malvik-ordfører Ingrid Aune (33) i en båtulykke i Namsos. Hun minnes under AUFs sommerleir på Utøya i dag.

Jonas Gahr Støre taler til AUF Utøya i dag. Aune, som ble ansett som statsrådskandidat i 2021, hadde lang bakgrunn fra AUF, og var blant annet nær venn av tidligere AUF-leder Eskil Pedersen.

Se talen øverst i saken!

- Ingrid var så lett å like. Hun var et forbilde for unge i alle aldre. Vi valfartet til henne i Malvik for å lære av det hun hadde fått til, sier Støre.

- Vi skal ha engasjement, vi skal strides. Det ville Ingrid. Valgkampen 2019 skal bli en valgkamp i Ingrids ånd, fortsetter han.

Alle nødetater rykket ut etter at et vitne meldte om ulykken klokka 1.43 natt til torsdag. På et skjær i fjorden utenfor Namsos fant de en båt et stykke opp på land.

Der fant de Aune og hennes kjæreste Eivind Olav Evensen. De to ble først betegnet som alvorlig skadd. De ble fraktet i båt til land og fløyet med luftambulanse til sykehuset Namsos. Evensen ble erklært død ved ankomst til sykehuset. Aune var hardt skadd.

SE TV: Torsdag døde ordfører i Malvik kommune, Ingrid Aune, i en båtulykke. Hun beskrives av Dagbladets kommentator Andreas Økland som «gullstandarden for en Ap-politiker». Foto: Christian Roth Christensen. Video: Emilie Rydning Vis mer

Nyheten slo tungt ned i Arbeiderpartiet, hvor et samlet parti uttrykket stor sorg over partifellens bortgang. Trøndelag Ap nedtoner valgkampen til over helga, mens Ap sentralt stanset opp i går.

- Ingrid ville vært en åpenbar statsrådskandidat i 2021. «The sky's the limit» er den beste måten å beskrive potensialet hun hadde, sier Ingvild Kjerkhol (Ap) til Dagbladet.

Aune hadde tross for sin unge alder lang fartstid i Arbeiderpartiet bak seg, og hun var politisk rådgiver i både Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet i den rødgrønne regjeringsperioden.

Aunes tidligere sjef, Espen Barth Eide, er blant dem som er i sorg over Aunes bortgang.

- Ingrid var et ualminnelig menneske, fantastisk varm og omsorgsfull og et politisk talent av dimensjoner. Hun var både en støttespiller og en inspirasjonskilde, med et register som gikk over alle nivåer, fortalte Barth Eide Dagbladet i går.