SE TV NÅ: - IS-kvinnene er ikke uskyldige, sier Siv Jensen

Et Frp med sviktende oppslutning møter pressen før landsmøtet. Siv Jensen varsler krig mot eiendomsskatten.

SE TV: Partileder Siv Jensen, 1. nestleder Sylvi Listhaug og generalsekretær Fredrik Färber holder pressekonferanse før Fremskrittspartiets landsmøte. Video: NTB Scanpix Vis mer

Fredag åpner Frp sitt landsmøte. Partiet sliter i blytung motvind, med oppslutning ned mot ti prosent på Dagbladets siste målinger.

Jensen åpner pressemøtet med å adressere debatten om Syria-barna og deres foreldre og tordne mot dem som har dratt til Syria for å kjempe for IS.

- Jeg syns det går en underlig debatt angående disse IS-kvinnene. De blir framstilt som uskyldige, det vil jeg si jeg er helt uenig i. Dette er norske kvinner som har reist fra Norge, et fritt demokrati, for å slutte seg til dette kalifatet med alle de bestialske handlingene de har begått. Når man har gjort dette, kan man ikke bli framstilt som et offer.

- Det har vært krevende

Mye oppmerksomhet er ventet at rettes mot de såkalte Syria-barna. Mens moderpartiet er skeptisk til å hente barn av norske IS-krigere hjem til landet, går FpU i dag inn for å gjøre nettopp dette.

I løpet av det siste året har tre justisministre fra Frp mistet jobben, i tillegg til at Frp-topp Mazyar Keshvari har innrømmet feil på reiseregninger.

- Det er klart at det har vært et krevende år for partiet, og det har påvirket meningsmålingene. Hardt arbeid og politiske saker i fokus lønner seg. Vi håper nå at vi har lagt tida med negative saker bak oss, fortsetter Jensen.

- Det er ingen hemmelighet at situasjonen som har vært har være krevende for alle våre tillitsvalgte. Tusenvis av hardtarbeidende folk er med i dette partiet fordi de ønsker å gjøre samfunnet til et bedre sted å være.

Se TV direkte øverst i artikkelen!

Regnskap

Det er også kjent at Frp ønsker også å opprette et eget innvandrerregnskap.

- Det er for å få vite hvordan det går. For dem som kommer til Norge er det utrolig viktig at vi legger til rette for at de lykkes. At de blir integrert og selvforsørget. Lykkes man ikke, fratar man innvandrerne muligheten til å lykkes i det norske samfunnet, forklarte Sylvi Listhaug til Dagbladet i dag.

Danskene har laget «det ultimate» regnskapet der finansdepartementet har fulgt hver post på statsbudsjettet fram til sluttbruker. Sluttsummen tilsvarer 45 milliarder norske kroner.

- Jeg tror helt sikkert at Norge bruker mer penger enn Danmark. Vi har høyere kostnadsnivå, større innvandrerbefolkning og innvandrerne har vært kortere tid i Norge, fortsetter Listhaug.

Vaksinering og nestledere

Et annet forslag er knyttet til vaksinering. Helsepolitisk talsperson Åshild Bruun-Gundersen forteller Dagbladet at hun er bekymret over at vaksinemotstanden i Norge virker til å bre om seg. Dette ønsker Frp å gjøre noe med.

Landsstyret i Frp har allerede stilt seg bak vaksineforslaget fra Trøndelag Frp, som også innebærer at alle flyktninger, asylsøkere og nyankomne til Norge skal tilbys vaksinasjon ved første mulige anledning. De skal også sjekkes innen tre dager etter ankomst til Norge.

- For å minimere sjansene for nye utbrudd av meslinger og andre alvorlige sykdommer ber landsmøtet stortingsgruppen og regjeringen jobbe for å gjøre vaksinasjonsprogrammet obligatorisk for alle barn og helsepersonell, foreslår Trøndelag Frp.

Partiet skal også velge nye nestledere. Konstituert nestleder Sylvi Listhaug og tidligere nestleder Terje Søviknes er innstillt til vervene og ventes valgt.

I tillegg foreslår FpU å avskaffe Medietilsynet.

- Et medietilsyn med over 30 ansatte er dårlig bruk av skattebetalernes penger, sier FpU-formann Bjørn-Kristian Svendsrud til Dagbladet.