Se uværet herje Ekofisk-plattformen

Treffer Norge i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et fryktelig uvær som har herjet Skottland krysset i natt over Nordsjøen. Stormen blåste opp til store bølger som rammet Ekofisk-plattformen rundt midnatt.

Videoen over gir et inntrykk av størrelsen på bølgene som herjet.

ConocoPhilips, som er et av de største utenlandske operatørselskapene på norsk sokkel, hentet i forkant hjem over 300 av mannskapene sine i forkant av stormen.

- Ikke unormalt - I forkant av uværet i går flyttet vi mellom 300 og 350 av mannskapene til land. Omkring 170 ble flyttet internt på feltet. Dette er ikke unormalt, sier kommunikasjonsdirektør Stig Kvendseth i ConocoPhillips.

Sjekk været der du bor her.

- Vi har standard prosedyrer for slike situasjoner og handler etter føre var-prinsippet Det er forskjellige bølgekriterier for de enkelte installasjonene, og vi får værvarselet for denne typen vær flere dager i forkant. Når det blir varslet bølger i nærheten av de kriteriene, flytter vi ikke-essensielt personell til land eller andre installasjoner i Ekofisk-området.

Det dårlige været har vært på vei mot Norge, og utover fredagen vil det bli mye dårlig vær i Sør-Norge.

- Det blir sterk kuling flere steder, og langs kysten fra Kristiansand og oppover mot Sogn og Fjordane kan vinden komme opp i full storm. Vinden vil nok holde seg gjennom dagen og utover natta, sier vakthavende meteorolog Haakon Melhuus ved Meterorologisk institutt.

Glatte veier Meteorologen opplyser at temperaturen vil ligge rundt null flere steder i Sør-Norge, noe som kan gi vanskelige kjøreforhold.

- Det vil fortsette å komme en del nedbør utover dagen i sør. På kysten kommer det mest som regn, men i indre strøk kommer det som sludd og snø, sier Melhuus.

Nordover blir være noe bedre, men det vil blåse surt.

- Været blir bedre fra Trøndelag og nordover gjennom dagen. Men det vil blåse en del. Det blir sterk kuling nord i Trøndelag og sør i Nordland.

Østafjells vil været bedre seg utover morgendagen.

- Det blir bedre i morgen, særlig i lavlandet østafjells. Det blir roligere vindforhold og en del sol. Men på Vestlandet og i Trøndelagsterk blir det nok fortsatt byger, sier meteorologen.