Se uværet som herjet da Berserk forsvant

- Det var et helt ekstremt uvær den dagen, med vind helt opp mot 80 knop. Se den unike bildeserien her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 22. februar 2011 mottok Hovedredningssentralen Nord-Norge melding om at en nødpeiler hadde blitt utløst. Båten ble identifisert å være «Berserk». Nødsignalet varte i om lag én time og et kvarter. Så ble det stille.

Jarle Andhøy har nå lagt ut på en ekspedisjon for å finne svar på hva som skjedde forut for at «Berserk» ble meldt savnet. Mannskapet var varslet om at det var meldt et ekstremt uvær i området. Likevel valgte de å forlate en trygg havn.

Dagbladet har fått tilgang til en bildeserie satt sammen til en video, som viser uværet i dagene før, under og etter at «Berserk» forsvant. Bildene er hentet fra et webkamera ved Scott-basen på Rossøya i Antarktis, og viser de voldsomme kreftene som var i sving den 22. februar i fjor, og enorme isflak som løsnet fra land tre dager seinere.

Scott-basen ligger 33 kilometer fra området hvor nødpeilesenderen til «Berserk» ble utløst.

- Ekstremt uvær Avdelingsdirektør Øystein Mikelborg for Operasjon og logistikk ved Norsk Polarinstitutt sier videoen viser hvilke ekstreme forhold det var.

- Det var et helt ekstremt uvær den dagen, med orkan i 80 knop styrke. Wellington var i området, og sa de aldri hadde opplevd liknende. Dette var uvanlig - selv for Antarktis, sier Mikelborg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer