POLITIKKROCK: Venstres finanspolitiske talsperson, Terje Breivik, har laget låta «Må noen gå» i forbindelse med framleggelsen av det alternative statsbudsjettet. Video: Skarpskodde menn / Terje Breivik Vis mer

Klare meldinger til Erna og Siv

Se Venstres statsbudsjettrock

Backet av proffe musikere presenterer Venstres nestleder Terje Breivik sin egen rockelåt «Må noen gå».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Venstres finanspolitiske talsperson har i mange år spilt gitar i rockebandet Skarpskodde menn hjemme i Ulvik i Hardanger.

- Nå fikk jeg en mulighet til å kombinere politikken med hobbyen min som rockegitarist. Jeg har skrevet en tekst som forhåpentligvis gjør statsbudsjettet litt mer tilgjengelig måte, særlig for dem som ikke følger norsk politikk så tett, sier Terje Breivik.

Kortversjon

I morgen legger Venstre fram sitt alternative statsbudsjett. Kravene skal Terje Breivik ta med seg inn i forhandlingene i finanskomiteen. Spørsmålet er hvor mye Venstre får gjennom.

- Jeg tror vi får gjennom alt vi synger om. Rockelåten er en kortversjon av vårt alternative statsbudsjett, sier Terje Breivik.

I rockelåten har han følgende melding til statsministeren og finansministeren:

«Siv og Erna hør på dette

Forhandlingene blir ikke lette

Kravene de står i kø

Kursen må være grønn og stø»

Rock som våpen

Venstre varsler at de vil bruke betydelig mindre oljepenger enn regjeringen. Breivik frykter at det sitter langt inne, men han har taktikken klar: Regjeringspartienes forhandlere skal smeltes med musikk.

- Ja, når det strammer seg til i forhandlingene, skal jeg sette på rockelåten. Da kommer forhandlerne i godt humør og blir lettere å ha med å gjøre, humrer Terje Breivik.

Og legger til:

- Når vi finanspolitikere debatterer, er vi saklige og forsiktige. Nå har jeg endelig fått mulighet til å vise oss fra ei mer rockete side.

Erfarne musikere

Terje Breivik byr på gitarsolo i rockevideoen. Med seg i studio har han hatt Finn Erik Tokle, bassist for blant andre Jonas Fjeld, Eivind Staxrud, gitarist i Raga Rockers, Larry Mullins, trommis for Iggy Pop og Nick Cave, Torkil Torsvik, vokalist i Nullskattesnylterne, Åsmund Prytz, gitarist i Nullskattesnylterne, samt Venstres stortingsrepresentant Ketil Kjenseth som korist. Lydtekniker er Johnny Skalleberg, som har jobbet med DumDumBoys og Stein Torleif Bjella.