- Sea Shepherd senket sin egen superbåt for å vinne sympati

Tidligere medlem går til angrep på antihvalfangstgruppa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):  Ledelsen i antihvalfangsta Sea Shepherd beordret sin egen båt senket for å vinne offentlig sympati.

Det hevder et ekskludert medlem, ifølge BBC.
 
Peter Bethune var kaptein på trimaranen Ady Gil da den fikk bauen revet av i en kollisjon med et japansk hvalfangstskip i januar. To dager senere sank båten.

Nå sier Bethune at det var han som senket båten etter ordre fra Paul Watson, lederen i hvalfangst- motstandsgruppa.

For sympati Til New Zealansk radio sier han at han trodde Paul Watson ville at båten skulle synke for å «vinne sympati i offentligheten og lage bedre TV.»

- Paul Watson var min admiral. Han ga meg en ordre og jeg utførte den. Jeg skammet meg over det da, og jeg skammer meg over det nå, sier Bethune.

 Paul Watson nekter imidlertid for anklagene. Han hevder Bethune bare er bitter fordi han er ekskludert.

 - Ingen beordret ham til å senke den. Peter Bethune var kaptein på Ady Gil, alle beslutninger på Ady Gil var hans, sier Watson ifølge nyhetsbyrådet AFP.

Fengsel Sea Shepherd ble verdenskjente etter at Ady Gil forfulgte Shonan Maru 2 i arktiske farvann i januar. Etter kollisjonen bordet Bethune skipet for å konfrontere kapteinen. 

For dette endte han med å tilbringe fem måneder i fengsel i påvente av en rettssak. Han fikk til slutt en betinget dom, etter å ha innrømmet å ha hindre kommersiell virksomhet, samt å ha stått bak vandalisme og våpenbesittelse. Sea Shepherd distanserte seg fra Bethune mens han var anholdt. Senere hevdet de at dette hadde vært taktikk for å få en mildere straff.

Watson skal nå ha sagt at Bethune ble utvist fra organisasjonen i oktober etter at de oppdaget at han hadde gitt falsk informasjon til japanske myndigheter om Watson, i bytte mot mildere behandling. 

UT MOT SIN TIDLIGERE LEDELSE:  Pete Bethune hevder han på ordre fra Paul Watson senket Ady Gil for å vinne sympati for gruppa. Foto: AFP PHOTO/Scanpix
UT MOT SIN TIDLIGERE LEDELSE: Pete Bethune hevder han på ordre fra Paul Watson senket Ady Gil for å vinne sympati for gruppa. Foto: AFP PHOTO/Scanpix Vis mer