Seadrill med ellevill oppgang på oljehet Oslo Børs

En hel haug av John Fredriksens aksjer går bananas på Oslo Børs mandag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Hegnar.no): I kjølvannet av oppturen på Wall Street fredag og solid oppgang i oljeprisen i løpet av helgen, åpner Oslo Børs rett opp mandag.

Etter 30 minutters handel stod hovedindeksen i 590,28, opp 0,36 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 758 millioner kroner.

Oljeprisen Brent-oljen stiger mandag 1,16 prosent til 39,17 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 1,48 prosent til 36,45 dollar fatet.

Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 37,04 dollar fatet ved børsslutt fredag.

Oljeprisene fortsetter dermed oppgangen etter at amerikanske oljeselskaper ifølge Bloomberg News og TDN Finans i forrige uke reduserte tallet på aktive borerigger til det laveste nivået på mer enn seks år.

Tall fra USAs kommisjon for fremtidshandel (CFTC) viser dessuten at hedgefond reduserte sine salgsveddemål i den hurtigste takten på ti måneder, i en situasjon hvor utsiktene til oljepriser på 20-tallet blekner.

Ifølge nyhetsbyrået bidrar imidlertid økende oljelagre til å legge en demper på oppgangen. Den russiske energiministeren Alexander Novak bekreftet fredag at store oljeprodusenter vil møtes i Russland, Doha eller Wien i løpet av perioden 20. mars til 1. april for å drøfte en frysing av produksjonen.

- Vi begynner å se at produksjonsnivået i USA går nedover, og hvis det fortsetter, vil det lett kunne drive bevegelsen i oljeprisen et stykke videre, sier sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney,  Ric Spooner, til Bloomberg News.

Han påpeker at prisene blir mer sårbare overfor en form for korreksjon, jo høyere de stiger.

- Det hører med at vi er på vei inn i en periode med sesongmessig svekkelse, sier Spooner.

Statoil stiger 1,05 prosent til 135,20 kroner.

Gikk bananas i USA John Fredriksens Seadrill toppet fredag vinnerlisten på Oslo Børs med en oppgang på hele 21,2 prosent. Mandag klatrer aksjen videre, og er nå opp 46,63 prosent til 42,80 kroner.

Også i USA utmerket aksjen seg fredag, og steg vanvittige 120 prosent, hovedsakelig på grunn av short-inndekning.

- Jeg tror det er to ting: oljeprisen har gått opp ganske mye, fra 30 til 37 dollar. Det andre i dag er at Noble har kommet med bud om å kjøpe tilbake obligasjoner i eget selskap, uttalte analytiker Johan Strøm i Carnegie til Reuters fredag.

Også andre Fredriksen-aksjer stiger kraftig mandag morgen. Archer er opp 60,00 prosent til 4,95 kroner, mens Deep Sea Supply klatrer 35,14 prosent til 1,00 kroner. Golden Ocean er opp 11,98 prosent til 6,17 kroner, mens Frontline stiger 4,75 prosent til 83,80 kroner.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer