Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seadrill stuper på børsen

Styreleder John Fredriksen beretter om vanskelig beslutning for Seadrill-styret. Markedet reagerer med å sende aksjen rett ned.

Oslo, 20130605. Tradewins-festen under Norship-uka på Christian Radich i Oslo. 
John Fredriksen 
Foto. Nina Hansen / Dagbladet
Oslo, 20130605. Tradewins-festen under Norship-uka på Christian Radich i Oslo. John Fredriksen Foto. Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Riggselskapet Seadrill stuper 13,8 prosent til 122,20 kroner på Oslo Børs etter resultatfremleggelsen i morges. Man må tilbake til 2010 for å finne lavere noteringer.

På det laveste var aksjen helt nede i 115,90 kroner, ned over 18 prosent. Det tilsvarer et verdifall på 12,8 milliarder kroner.

Og når en aksje som Seadrill faller over 18 prosent i løpet av minutter er det intent mindre enn et krakk.

Fra toppen er nedturen på 79 milliarder kroner.

For John Fredriksen utgjør dagens fall tre milliarder kroner. Han har sett 19 milliarder kroner forsvinne siden all time high-noteringen på 289,40 kroner ble satt 4. september i fjor.

Les også: Seadrill kan falle til 90 kroner

Seadrill meldte i morges om et resultat etter skatt på 190 millioner dollar i 3. kvartal 2014, mot 315 millioner dollar i samme periode året før.

Resultat per aksje ble 0,31 dollar, mot 0,61 dollar ved samme korsvei i fjor.

Resultatet før skatt ble 229 millioner dollar, sammenlignet med 375 millioner dollar året før.

Driftsresultatet ble 461 millioner dollar, mot 471 millioner dollar året før.

Driftsinntektene beløp seg til 1.293 millioner dollar, sammenlignet med 1.280 millioner dollar i 3. kvartal 2013.

I rapporten blir det også opplyst at Seadrill har besluttet å suspendere utbytteutbetalinger. En utbyttepause vil bedre selskapets kapitalposisjon med rundt to milliarder dollar i året.

Styreleder John Fredriksen sier i en kommentar at beslutningen om å suspendere utbytte har vært en vanskelig beslutning for styret.

- Når man imidlertid tar med i vurderingen den betydelige svekkelsen i offshore boremarkedet og finansieringsmarkedet de seneste kvartalene, mener styret dette er den rette beslutningen for selskapet. Jeg er trygg på at Seadrill vil komme tilbake fra denne nedturen sterkere og at vi vil gjenoppta utbyttebetalinger i fremtiden, sier Fredriksen.

DNB Markets kuttet i dag, før rapporten ble publisert, kursmålet på Seadrilll fra 135 til 115 kroner. Salgsanbefalingen ble opprettholdt.

- Det er noen som er overrasket og skuffet over at Seadrill kuttet utbytte, sier analysesjef Fredrik Lunde i Carnegie til Hegnar.no.

Han legger til at det er en riktig og enkel beslutning for styret i Seadrill.

- Dette viser hvor tungt riggmarkedet og balansen er i øyeblikket. Dette er hangover'n etter utbyttefesten de siste fem årene, sier han.

Her er rapporten

Flere nyheter
Vraker kjøpsanbefaling på Seadrill
Frykter ikke lignende regnskapsbomber fra Seadrill Seadrill selger boreskip til Seadrill Partners-datter

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling