Sean ble kjent som «Dancing Man» og mobbet av nettbøller for vekta. Så fikk han sitt livs fest i Hollywood

Festet med stjernene etter internettkampanje.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sean O' Brien fra Liverpool ble et internettfenomen i mars i år - men ikke på en positiv måte.

En video av 46-åringen dansende på en konsert ble lagt ut på nettstedet 4chan.

«Oppdaget dette vesenet som forsøkte å danse forrige uke. Han stoppet da han så oss le» var teksten til videoen.

Videoen ble raskt en av de mest viste på sidene. Nettrollene i kommentarfeltet latterliggjorde og hang ut O'Brien.

Det nettbøllene ikke visste da det valgte å henge ham ut, var at det kom til å endre livet hans - på en særdeles positiv måte.

Kjendisaksjon Kort tid etter videoen ble publisert og spredd, ble det satt i gang en antimobbingkampanje for å spore opp O'Brien, som ble kjent på nettet som «Dancing Man».

Under emneknaggen #FindDancingMan engasjerte superstjerner som Ellie Goulding, Pharrell Williams og Moby seg for å finne O'Brien og gjøre slutt på nettmobbinga.

Støtten ble massiv på sosiale medier, og til slutt ble den danseglade investoren fra Liverpool sporet opp av organisasjonen Freethoughtproject og den amerikanske forfatteren Cassandra Fairbanks.

Fairbanks og organisasjonen lovte O'Brien at de skulle holde en fest for mannen, og startet en innsamlingskampanje for ham, skriver LA Times.

Kampanjen og det voldsomme engasjementet fra kjendisene og vanlige folk, endte med at det var nettmobberne som ble ledd av til slutt, og Sean O'Brien fikk et opphold i Los Angeles han sent vil glemme.

Stor fest Ifølge nettstedet Upworthy ble det samlet inn over 300 000 kroner for å stelle i stand en fest og fly O'Brien til statene.

PÅ SVENEN: Sean O'Brien fikk også danse på scena med popstjerne Meghan Trainor. Foto: Sam Simmonds/Polaris/NTB scanpix
PÅ SVENEN: Sean O'Brien fikk også danse på scena med popstjerne Meghan Trainor. Foto: Sam Simmonds/Polaris/NTB scanpix Vis mer

Og fest - det ble det!

Denne uka har nemlig vært svært begivenhetsrik for 46-åringen. På #IAmDancingMan-festen i Los Angeles var det O'Brien som var æresgjesten, og personligheter som Monica Lewinsky var til stede mens Moby var DJ på festen som trakk til seg rundt tusen «Dancing Man»-støttespillere.

O'Brien fikk også stå på scena og danse med superstjerna Meghan Trainor under låta «All About That Bass». Han fikk også være med ut på banen og gjøre det seremonielle første kastet under baseballkampen mellom Los Angeles Dodgers og San Diego Padres i helga.

- Med en gang var det litt skummelt. Jeg var litt bekymra for hvordan det hele skulle bli, men det viste seg å bli en fantastisk reise. Jeg møtte noen av de flotteste menneskene du kan tenke deg. Det forandret livet mitt, sier O'Brien til TV-showet Good Morning Britian, ifølge The Guardian.

O'Brien tror også han vil bli hengt ut for vekta igjen, men bestemmer seg for å ikke bry seg.

- Jeg har alltid hatt selvtillit. Jeg har alltid lyst til å danse, det er bare noen som plager deg. Hva det har lært meg, er at det bare er å ignorere disse menneskene, sier han.
 

LEWINSKY: Monicy Lewinsky er mest kjent for utroskapsskandalen med Bill Clinton da hun var praktikant i Det hvite hus. Lewinsky opplevde mye hets etter saken, og har seinere engasjert seg aktivt i antimobbekampanjer. Hun fikk også møte O'Brien i Los Angeles. Foto: REUTERS/Jonathan Alcorn/NTB scanpix
LEWINSKY: Monicy Lewinsky er mest kjent for utroskapsskandalen med Bill Clinton da hun var praktikant i Det hvite hus. Lewinsky opplevde mye hets etter saken, og har seinere engasjert seg aktivt i antimobbekampanjer. Hun fikk også møte O'Brien i Los Angeles. Foto: REUTERS/Jonathan Alcorn/NTB scanpix Vis mer