- GIR SEG SOM PRESSETALSMANN: Flere amerikanske medier melder at Sean Spicer gir seg i rollen som mannen som svarer for Donald Trump i Det hvite hus. Foto: REUTERS / Joshua Roberts / NTB scanpix
- GIR SEG SOM PRESSETALSMANN: Flere amerikanske medier melder at Sean Spicer gir seg i rollen som mannen som svarer for Donald Trump i Det hvite hus. Foto: REUTERS / Joshua Roberts / NTB scanpixVis mer

Sean Spicer Donald Trump

Sean Spicer gir seg trolig som Trumps pressetalsmann

President Donald Trumps pressetalsmann Sean Spicer har høstet mer latter enn anerkjennelse, og nå forlater han podiet, melder flere amerikanske medier. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Spicer ønsker angivelig å spille en mer strategisk rolle i president Donald Trumps administrasjon og vil dermed ikke lenger bli å se under de daglige pressekonferansene i Det hvite hus, ifølge Politico og Bloomberg News.

Flere kilder opplyser at Spicer alt har tatt kontakt med mulige etterfølgere til rollen som pressetalsmann for Trump.

- FRUSTRERENDE: Trumps talsmann Sean Spicer ble bedt om å gi et eksempel på falske nyheter. Det utviklet seg til en diskusjon mellom journalister og Spicer under pressebriefen 30. mai. Video: CNN Vis mer

- Vi har bedt om input fra mange mennesker i forbindelse med at vi ønsker å utvide vår kommunikasjonsoperasjon, sier Spicers nestkommanderende, Sarah Huckabee Sanders.

Blant dem Det hvite hus skal ha vært i kontakt med, er den konservative radioverten Laura Ingraham og Daily Mail-redaktøren David Martosko.

Uforglemmelig parodi

Spicers daglige pressekonferanser vil trolig bli dypt savnet av mange, ikke minst av staben i det populære TV-programmet "Saturday Night Live" der Melissa McCarthy har gjort noen uforglemmelige parodier av ham.

- HITLER: Sean Spicer er i hardt vær etter å at han «dreit seg ut», som han selv kaller det. Nå beklager han for Hitler-kommentaren. Video: CNN Vis mer

Pressetalsmannen krasse utfall mot journalister, oppsiktsvekkende uttalelser og manglende evne og vilje til å svare på spørsmål, har også fått politiske journalister som dekker Det hvite hus til å himle oppgitt med øynene mer enn en gang.

Ikke direkte

De siste ukene har det også blitt stadig færre av de TV-sendte pressekonferansene, ettersom Spicer har nektet direkte TV- og radiooverføring fra dem. Begrunnelsen han ga var at det var Trumps stemme som skulle høres, ikke hans egen.

MÅTTE SVARE FOR SEG: Donald Trumps pressesekretær, Sean Spicer, ble blant annet spurt om han ville komme til å fortelle sannheten under pressebriefen i Det hvite hus. Video: The White House Vis mer

- Det er dager da jeg bestemmer at det er presidenten som skal høres og som skal informere om sine prioriteringer, sa Spicer mandag.

«Fake News»

Trump har fra første dag i Det hvite hus anklaget amerikanske medier for å komme med urettmessig kritikk og bringe "Fake News", falske nyheter, om ham og hans politikk, og i mai truet han med helt å stanse de daglige pressekonferansene i Det hvite hus.

Ifølge kilder i administrasjonen har han også vært misfornøyd med sin egen kommunikasjonsavdeling for at de ikke har lyktes med å dempe kritikken, blant annet i forbindelse med sparkingen av FBI-sjef James Comey.

Trump foretrekker å kommunisere med omverdenen via Twitter , der han daglig og uimotsagt kommer med krasse utfall mot alt og alle som går ham imot, ofte i store bokstaver og etterfulgt av utropstegn.

(NTB)

DE MYSTISKE TALLENE: Nå hyller USAs president, Donald Trump, de samme tallene han kalte for «falske» under Obama-tida. Sean spicer forsøkte å forklalre dette til pressen, da satt latteren løst. Video: CNN Vis mer