Seaworld slutter med spekkhoggere i fangenskap

Generasjonen som er der nå vil bli den siste.

PRESSET:  « ... Flere og flere synes ikke spekkhoggere bør være under menneskelig omsorg», sa direktøren for Sea World i San Diego, California.   Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Scanpix
PRESSET: « ... Flere og flere synes ikke spekkhoggere bør være under menneskelig omsorg», sa direktøren for Sea World i San Diego, California. Foto: Mike Blake / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Akrobatiske show med spekkhoggere har vært en av hjørnesteinene i Sea World-parkene i USA.

I 2013 kom den sterkt kritiske dokumentaren «Blackfish» som handlet om dyras forhold i parken, førte til mye negativ publisitet.

De siste åra har parken hatt synkende besøkstall og de har også fått mye kritikk fra dyrevernsaktivister, både mot showene og mot dyreholdet i parken, ifølge Sky News.

I 2015 annonserte direktør for SeaWorld Entertainment Joel Manby at de vil utfase showene i San Diego-parken innen 2017 og erstatte dem med «nye inspirerende spekkhoggermøter» i naturlige omgivelser.

Den gangen skapte det mye jubel, men dyrevernerne mente det ikke var godt nok.

- Dette er som å slutte å piske løver i en sirkusforestilling, men holde dem innlåst hele livet, eller ikke slå hunder, men aldri slippe dem ut av burene, sa Jared Goodman fra Peta til The Guardian.

Nå forteller han det fram at de faser ut showene også i San Antonio og Orlando, og at de skal slutte å ha spekkhoggere i fangenskap. Generasjonen som er der nå vil bli den siste.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer