Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Secret Service-agenter har kjøpt prostituerte og besøkt bordeller i 17 land

Nye avsløringer rundt kulturen i Obamas livvaktstyrke.

NY SEX-SKANDALE: Det stormer igjen rundt Secret Service etter nye avsløringer om sexhandel under tjenestereise. Her er Secret Service i Oslo i forbindelse med overrekkelsen av Nobels fredspris 2009 til USAs president Barack Obama. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
NY SEX-SKANDALE: Det stormer igjen rundt Secret Service etter nye avsløringer om sexhandel under tjenestereise. Her er Secret Service i Oslo i forbindelse med overrekkelsen av Nobels fredspris 2009 til USAs president Barack Obama. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Secret Service-agenter og deres sjefer har kjøpt prostituerte, besøkt bordeller og vært utro med utenlandske borgere på tjenestereiser i 17 land de siste åra, ifølge Washington Post.

Informasjonen skal stamme fra varslere som har fortalt sin historie til sikkerhetskomiteen i Senatet. Komiteen venter fremdeles på en granskning som ble iverksatt etter prostitusjons-skandalen i Cartagena i Colombia i fjor, der en rekke agenter oppsøkte prostituerte i forkant av president Barack Obamas besøk.

Sex-forhold i utlandet Flere av agentene og deres overordnede skal ifølge varslerne ha hatt både tilfeldig sex og langvarige sex-forhold med ikke-amerikanere.

Ifølge Secret Service eget regelverk er det verken tillat å ha sex med prostituerte eller andre ikke-amerikanere på grunn av sikkerhetsklareringen som kreves i jobben. Agentene må være klarert for "top secret" - strengt hemmelig.

- Denne type oppførsel truer presidentens sikkerhet og gjør amerikansk personell lett utsatt for tvang og utpressing, sier senator Ronald Johnson i en uttalelse.

Han etterlyser sammen med senator Jason Chaffetz den endelige rapporten etter granskningen som ble iverksatt i 2012.

Funnet døddrukken på bordell I artikkelen i Washington Post nevnes ikke hvilke 17 land aktiviteten skal ha skjedd, utover en hendelse i Thailand i november 2009.

Under en mellomlanding i Thailand skal én av agentene som ventet på flyvningen videre til Sør-Korea med et militært transportfly ha blitt borte. Mens kollegene dro med flyet, måtte en overordnet spore ham opp.

Agenten ble funnet døddrukken på et bordell. Secret Service-ledelsen bestemte derfor at han skulle sendes tilbake til USA med rutefly, noe som ble dyrt. Ifølge varsleren skal agenten ikke ha blitt straffet for oppførselen.

OBAMAS LIVVAKTER: Obamas livvaktsstyrke preges av nok en sex-skandale. Her er han omringet av Secret Service-agenter etter at han landet i Dallas i Texas 6. november i år. Foto: Reuters/Larry Downing/NTB Scanpix
OBAMAS LIVVAKTER: Obamas livvaktsstyrke preges av nok en sex-skandale. Her er han omringet av Secret Service-agenter etter at han landet i Dallas i Texas 6. november i år. Foto: Reuters/Larry Downing/NTB Scanpix Vis mer

I går avslørte Washington Post hvordan den høytstående agenten Ignazio Zamora Jr. hadde forsøkt å tvinge seg inn på en kvinnes hotellrom etter at han hadde glemt en patron fra tjenestevåpenet der. Ifølge avisa skal han ha blitt med henne på rommet etter å ha møtt henne i baren på luksushotellet Hay-Adams, like ved Det hvite hus.

Sex-meldinger Hendelsen på hotellet startet en intern granskning som avslørte at Zamora og Timothy Barraclaugh, en annen høytstående agent, begge hadde sendt sex-meldinger til en kvinnelig agent.

Zamora skal også ha vært med å lede den interne granskningen etter episoden i Cartagena, siden han skal ha vært nestkommanderende på tjenestereisen.

Senator Johnson sammenlikner avgjørelsen om å la Zamora være med å lede en slik granskning med å la «reven vokte hønsehuset».

PRØVDE Å TVINGE SEG INN: En Secret Service-agent skal ha forsøkt å tvinge seg inn på en kvinnes hotellrom på luksushotellet Hay-Adams etter at han hadde glemt en patron fra tjenestevåpenet på rommet. Hotellet varslet Secret Service-ledelsen og en intern granskning avdekket at samme agent og en kollega skal ha sendt sex-meldinger til underordnet kollega. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
PRØVDE Å TVINGE SEG INN: En Secret Service-agent skal ha forsøkt å tvinge seg inn på en kvinnes hotellrom på luksushotellet Hay-Adams etter at han hadde glemt en patron fra tjenestevåpenet på rommet. Hotellet varslet Secret Service-ledelsen og en intern granskning avdekket at samme agent og en kollega skal ha sendt sex-meldinger til underordnet kollega. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media