NY SEX-SKANDALE: Det stormer igjen rundt Secret Service etter nye avsløringer om sexhandel under tjenestereise. Her er Secret Service i Oslo i forbindelse med overrekkelsen av Nobels fredspris 2009 til USAs president Barack Obama. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
NY SEX-SKANDALE: Det stormer igjen rundt Secret Service etter nye avsløringer om sexhandel under tjenestereise. Her er Secret Service i Oslo i forbindelse med overrekkelsen av Nobels fredspris 2009 til USAs president Barack Obama. Foto: Jon-Michael Josefsen / ScanpixVis mer

- Secret Service-agenter har kjøpt prostituerte og besøkt bordeller i 17 land

Nye avsløringer rundt kulturen i Obamas livvaktstyrke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Secret Service-agenter og deres sjefer har kjøpt prostituerte, besøkt bordeller og vært utro med utenlandske borgere på tjenestereiser i 17 land de siste åra, ifølge Washington Post.

Informasjonen skal stamme fra varslere som har fortalt sin historie til sikkerhetskomiteen i Senatet. Komiteen venter fremdeles på en granskning som ble iverksatt etter prostitusjons-skandalen i Cartagena i Colombia i fjor, der en rekke agenter oppsøkte prostituerte i forkant av president Barack Obamas besøk.

Sex-forhold i utlandet Flere av agentene og deres overordnede skal ifølge varslerne ha hatt både tilfeldig sex og langvarige sex-forhold med ikke-amerikanere.

Ifølge Secret Service eget regelverk er det verken tillat å ha sex med prostituerte eller andre ikke-amerikanere på grunn av sikkerhetsklareringen som kreves i jobben. Agentene må være klarert for "top secret" - strengt hemmelig.

- Denne type oppførsel truer presidentens sikkerhet og gjør amerikansk personell lett utsatt for tvang og utpressing, sier senator Ronald Johnson i en uttalelse.

Han etterlyser sammen med senator Jason Chaffetz den endelige rapporten etter granskningen som ble iverksatt i 2012.

Funnet døddrukken på bordell I artikkelen i Washington Post nevnes ikke hvilke 17 land aktiviteten skal ha skjedd, utover en hendelse i Thailand i november 2009.

Under en mellomlanding i Thailand skal én av agentene som ventet på flyvningen videre til Sør-Korea med et militært transportfly ha blitt borte. Mens kollegene dro med flyet, måtte en overordnet spore ham opp.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Agenten ble funnet døddrukken på et bordell. Secret Service-ledelsen bestemte derfor at han skulle sendes tilbake til USA med rutefly, noe som ble dyrt. Ifølge varsleren skal agenten ikke ha blitt straffet for oppførselen.

OBAMAS LIVVAKTER: Obamas livvaktsstyrke preges av nok en sex-skandale. Her er han omringet av Secret Service-agenter etter at han landet i Dallas i Texas 6. november i år. Foto: Reuters/Larry Downing/NTB Scanpix
OBAMAS LIVVAKTER: Obamas livvaktsstyrke preges av nok en sex-skandale. Her er han omringet av Secret Service-agenter etter at han landet i Dallas i Texas 6. november i år. Foto: Reuters/Larry Downing/NTB Scanpix Vis mer

I går avslørte Washington Post hvordan den høytstående agenten Ignazio Zamora Jr. hadde forsøkt å tvinge seg inn på en kvinnes hotellrom etter at han hadde glemt en patron fra tjenestevåpenet der. Ifølge avisa skal han ha blitt med henne på rommet etter å ha møtt henne i baren på luksushotellet Hay-Adams, like ved Det hvite hus.

Sex-meldinger Hendelsen på hotellet startet en intern granskning som avslørte at Zamora og Timothy Barraclaugh, en annen høytstående agent, begge hadde sendt sex-meldinger til en kvinnelig agent.

Zamora skal også ha vært med å lede den interne granskningen etter episoden i Cartagena, siden han skal ha vært nestkommanderende på tjenestereisen.

Senator Johnson sammenlikner avgjørelsen om å la Zamora være med å lede en slik granskning med å la «reven vokte hønsehuset».

PRØVDE Å TVINGE SEG INN: En Secret Service-agent skal ha forsøkt å tvinge seg inn på en kvinnes hotellrom på luksushotellet Hay-Adams etter at han hadde glemt en patron fra tjenestevåpenet på rommet. Hotellet varslet Secret Service-ledelsen og en intern granskning avdekket at samme agent og en kollega skal ha sendt sex-meldinger til underordnet kollega. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/NTB Scanpix
PRØVDE Å TVINGE SEG INN: En Secret Service-agent skal ha forsøkt å tvinge seg inn på en kvinnes hotellrom på luksushotellet Hay-Adams etter at han hadde glemt en patron fra tjenestevåpenet på rommet. Hotellet varslet Secret Service-ledelsen og en intern granskning avdekket at samme agent og en kollega skal ha sendt sex-meldinger til underordnet kollega. Foto: Win McNamee/Getty Images/AFP/NTB Scanpix Vis mer