Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Secret Service-laptop stjålet i New York

Skal inneholde opplysninger som omhandler rikets sikkerhet. 

PC STJÅLET: En datamaskin som tilhører en Secret Service-agent ble sjålet i New York i dag. Ifølge amerikanske medier skal den blant annet inneholde informasjon om Trump Tower. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PC STJÅLET: En datamaskin som tilhører en Secret Service-agent ble sjålet i New York i dag. Ifølge amerikanske medier skal den blant annet inneholde informasjon om Trump Tower. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En datamaskin tilhørende en Secret Service-agent er stjålet. Laptopen inneholdt sensitiv informasjon blant annet om Trump Tower, ifølge amerikanske medier.

Den amerikanske sikkerhetstjenesten bekrefter tyveriet fra en agentbil i New York torsdag. Men Secret Service-maskinene er beskyttet med flere lag kryptering og får ikke inneholde hemmeligstemplet informasjon, heter det i uttalelsen fredag.

Kilder sier imidlertid til ABC News at den stjålne datamaskinen blant annet inneholder plantegninger fra Trump Tower, der presidentens familie bor. På datamaskinen er det også detaljer om etterforskningen av tidligere presidentkandidat Hillary Clintons bruk av en privat epostkonto, ifølge ABC.

Flere andre medier, som viser til kilder i det amerikanske rettssystemet, oppgir at maskinen inneholder opplysninger som omhandler rikets sikkerhet.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media