Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Secret Service-topper sendte sex-meldinger til kvinnelig agent

Avslørt da en av dem ble utsatt for intern granskning etter bråk på luksushotell.

NY SEX-SKANDALE: Obamas livvaktsstyrke preges av nok en sex-skandale. Her er han omringet av Secret Service-agenter etter at han landet i Dallas i Texas 6. november i år. Foto: Reuters/Larry Downing/NTB Scanpix
NY SEX-SKANDALE: Obamas livvaktsstyrke preges av nok en sex-skandale. Her er han omringet av Secret Service-agenter etter at han landet i Dallas i Texas 6. november i år. Foto: Reuters/Larry Downing/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den ferske skandalen som nå rulles opp i Washington kommer etter at Secret Service fikk Julia Person som sin første kvinnelige direktør.

Hun fikk i oppgave å rydde opp i ukulturen i den myteomspunnede livvaktstyrken til USAs president etter en rekke sex-skandaler i fjor. Blant annet besøkte en rekke agenter prostituerte i forkant av president Barack Obamas besøk til Cartagena i Colombia.

Glemte patron på hotellrom Secret Service startet en intern undersøkelse sist vår etter meldinger om at en Secret Service-agent hadde forsøkt å tvinge seg inn på en kvinnes hotellrom på luksushotellet Hay-Adams like ved Det hvite hus.

Hendelsen på hotellet skal ha skjedd etter at Ignazio Zamora Jr., som er en ledende agent, hadde glemt en patron fra pisolen sin på rommet, ifølge Washington Post.

Zamora ledet på tidspunktet over 20 agenter i gruppen innad i Secret Service som til enhver tid sørger for president Barack Obamas sikkerhet.

Sex-meldinger I sine interne undersøkelser av Zamora kom det fram at han og en annen ledende agent, Timothy Barraclough, hadde sendt e-poster av seksuell natur til en kvinnelig underordnet.

Både Zamora og Barraclough ble fjernet fra gruppen som sørger for Obamas sikkerhet. Washington Post skriver at Zamora ble degradert, mens Barraclough ble flyttet til en annen gruppe innad i Secret Service.

Talsmann Ed Donovan ønsker ikke å kommentere saken. Det vil heller ikke Zamora, Barraclough eller deres advokater.

- Vi har alltid stått fast ved at Secret Service har profesjonelle og dedikerte ansatte. Av og til har vi isolerte hendelser, akkurat som enhver organisasjon, sier Donovan til Washington Post.