Securitas-ansatt rundstjal redere

Vaktselskapet Securitas er skandalerammet etter at Oslo-politiet har siktet tre vektere etter et innbrudd i Norges Rederiforbund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av vekterne (25) sitter varetektsfengslet sammen med en fjerde person (23). Alle fire nekter straffskyld. I Rederiforbundets lokaler er det stjålet datautstyr, antikviteter, ei hagle og kontorutstyr samt 11000 kroner i kontanter.

Ifølge politiet skal vekteren som sitter i varetekt, ha gjort innbruddet mulig ved å låse opp ei dør inn til lokalene i Rådhusgata i Oslo, slå av alarmen og knuse vinduer - kort sagt forsøkt å fingere et innbrudd.

Det vekteren ikke skal ha hatt kjennskap til, var videokameraer i lokalene.

Ble filmet

Etter innbruddet kunne politiet se vekteren på teipen sammen med en sivilperson iført finlandshette på vei gjennom korridorene i Rederiforbundet.

Det var 8. november at innbruddet skjedde. Først denne uka kom gjennombruddet i etterforskingen, etter at politiet hadde funnet deler av tyvgodset hjemme og på hytta til fjerdemann i saken, en venn av vekteren som sitter i varetekt.

De to andre vekterne ble siktet, delvis på bakgrunn av at de kjenner den fengslede kollegaen, og at de hadde runder den aktuelle natta i området rundt Rederiforbundet. De to ble aldri begjært varetektsfengslet. Det betyr etter alt å dømme henleggelse.

Hytte i Nittedal

Oslo-politiet mener at tyvgodset ble kjørt bort samme natt i en stjålet bil. Bilen er seinere funnet igjen utenfor Lillestrøm, ikke langt fra 23-åringens hytte i Nittedal.

23-åringen ble arrestert denne uka. Han er varetektsfengslet for to uker.

<B>REDERLOKALE:</B> Det var her i Norges rederiforbunds lokaler i Oslo at innbruddet skjedde.