Securitas frifunnet etter 30-millionersran

Borgarting lagmannsrett har frifunnet Securitas for ansvar, etter at ranere stjal 30 millioner kroner fra DnBs tellesentral i Oslo i romjula i 1999.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var DnB som hadde saksøkt vaktselskapet, for å få erstattet ransutbyttet. I stedet må banken betale vaktselskapet 740 000 kroner i saksomkostninger. Det profesjonelt gjennomførte ranet mot tellesentralen er ikke oppklart. Etter det Dagbladet kjenner til, har dette ranet fått aktualitet på grunn av dødsranet i Stavanger 5. april, fordi etterforskerne mener det er grunn til å tro at flere av dem som er søkelyset etter dødsranet, også sto bak ranet av tellesentralen i 1999. En politikilde sier til Dagbladet:

-  Det er bare en håndfull mennesker som er i stand til å gjennomføre denne typen ran. Det er vel ingen hemmelighet at vi gjennom etterforskingen av Stavanger-ranet håper å kunne oppklare et ran ved tellesentralen 14. august 2000 med et utbytte på 20 millioner kroner og ranet mot Postens brevsentral på Oslo S i oktober i fjor, sier kilden. Ranet 28. desember 1999 skjedde da to vektere var var i ferd med å hente penger som skulle fra tellesentralen til Norges Bank.

ETTERFORSKNING: Politiet undersøker spor 28. desember 1999.