Securitas lover belønning

Securitas utlover en belønning på 50.000 kroner etter at to vektere ble ranet inne i Sparebanken NORs lokaler på Solli plass i Oslo like etter klokken 02.00 natt til i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To maskerte menn truet Securitas-vekterne til å åpne bankens nattsafe inne i banken. De skal ha truet vekterne med et AG-3 automatgevær under ranet som var over på under tre minutter uten at det skal ha blitt sagt ett ord. Ingen av Securitas-vekterne ble fysisk skadd, opplyser politiet i Oslo. Ransmennene kom seg inn i banken ved å knuse en rute.

Ukjent fluktrute

De forsvant i en hvit Ford Ecoline, som 16 minutter senere ble funnet brennende i Filipstadveien i Oslo. Politiet antar at det var en tredjemann som kjørte fluktbilen, som ble meldt stjålet fra en bilforhandler på Ensjø i Oslo St. Hansaften. Den videre fluktruten ranerne har tatt er politiet usikker på.

- Etterforskerne som kom tidlig til stedet, mente de fant indikasjoner på at ranerne reiste videre i en annen bil. Men de kan også har fortsatt med båt og tatt sjøveien, sier avdelingssjef Tore Røkke ved vold- og vinningsseksjonen ved Oslo politidistrikt til NTB.

Politiet vet foreløpig ikke hvor stort beløp ranerne fikk med seg. Pengene som lå i safen, skal ha vært lagt inn fredag kveld.

- Det er en sentralt plassert bank med stor handelsvirksomhet rundt, så det er grunn til å anta at det dreier om en del penger, sier Tore Røkke.

Ran nummer 11

Dette ranet 11. av Securitas' pengetransporter på 90-tallet. Flere titalls millioner kroner er blitt stjålet, men bare noen få av ranene er blitt oppklart.

Avdelingssjef Røkke ønsker ikke kommentere påstander om politiet vet hvilke grupper eller enkeltpersoner som står bak flere av ranene.

- Vi opererer med hypoteser, men det ville være helt galt av meg å si noe om det. Før en pågripelse kan finne sted vil uttalelser ikke ha noe verdi, sier Røkke.