Securitas plantet mikrofon i blomster

Den rike amerikanske forretningsmannen leide Securitas til å spionere på hans norske kjæreste. Overvåkingen ble avslørt da Securitas kjøpte blomster til Oslo-kvinnen og plasserte en mikrofon i buketten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er Securitas under etterforsking av politiet i Oslo, og risikerer en kraftig bot for ulovlig overvåking.

Politiets etterforsking har avdekket at Securitas døgnovervåket kvinnen i flere dager og at det ble tatt flere bilder av henne, på oppdrag av den rike amerikaneren.

I fjor sommer ble Oslo-kvinnen drapstruet. Årsaken var at hun hadde et forhold til en rik amerikansk forretningsmann. Mannens kone ble rasende da hun oppdaget det og truet både på telefon og i telefakser med å drepe sin yngre norske rivalinne.

Men ikke nok med at den forsmådde hustruen var rasende. Ektemannen - elskeren til den norske kvinnen - var også plaget av sykelig sjalusi.

Ble oppringt

- Helt forferdelig, sier den norske kvinnen, som ønsker å være anonym.

I august i fjor fikk hun levert en flott bukett med roser.

Og som de fleste andre kvinner satte hun pris på å få en vakker blomsterbukett.

- Blomsterforretningen ringte først og spurte hvor de skulle levere blomstene. Jeg ba dem komme hjem til meg. Budet hadde med seg en stor, flott bukett med langstilkede roser, forteller den snart 30-årige kvinnen.

Ikke før hun hadde fått satt rosene i vann, ringte telefonen.

- En tilfeldig person som hadde vært inne i blomsterbutikken, hadde overhørt en samtale mellom en annen kunde og ekspeditøren.

- Vedkommende som ringte fortalte at mannen som hadde kjøpt blomstene hadde sagt at det dreide seg om en utroskapssak og at det skulle plasseres en mikrofon gjemt mellom blomstene, forteller kvinnen til Dagbladet.

I dag, flere måneder etter at hun fikk blomster med skjult mikrofon levert på døra, er kvinnen fortsatt preget av det som har skjedd.

- Jeg fikk panikk. Jeg kastet blomsterbuketten ut på verandaen.

Dagen etter tok hun med seg mikrofonen og gikk til politiet.

- Var livredd

- Jeg var livredd. Securitas, som hadde ansvaret for sikkerheten der jeg da bodde, fulgte meg fra leiligheten til bilen. Slik at jeg kunne kjøre trygt til politiet, forteller kvinnen.

Sjokket ble ikke mindre da politiet etter noen måneders etterforsking avslørte at det var nettopp Securitas som sto bak overvåkingen.

Mannen som betalte for blomstene og plasserte mikrofonen i buketten, hadde betalt med kredittkort.

Politiets etterforsking avdekket at mannen var ansatt i Securitas og at det var det verdenskjente sikkerhetsselskapets norske avdeling som hadde handlet på oppdrag fra den rike amerikaneren.

- Etterforskingen har avslørt at den amerikanske forretningsmannen hadde leid Securitas for å overvåke min klient, sier advokat Christian Frick til Dagbladet.

Frick har på vegne av kvinnen tatt ut forliksklage mot Securitas og krever erstatning for ulovlig overvåking og krenking av privatlivets fred.

- Jeg trodde Securitas var et seriøst firma og ikke lot seg bruke av sjalu elskere til å begå kriminelle handlinger, sier Frick.

- Trodde det var kona

Den norske kvinnen hadde kontakt med amerikaneren i flere måneder etter at mikrofonen ble funnet.

- Jeg trodde det var hans kone som sto bak overvåkingen. Men da politiet etterforsket saken, kom det fram at Securitas hadde fått et oppdrag fra ham, og at det var han som sto bak, sier kvinnen.

Siden januar har hun ikke hatt kontakt med forretningsmannen, som er dobbelt så gammel som henne.

- Han har bekreftet at han betalte 75000 kroner til Securitas for å overvåke meg. Han skal også skylde Securitas et langt større beløp. Politiet har bekreftet overfor meg at min venn hadde bestilt døgnkontinuerlig overvåking av meg fra 8. til 25. august i fjor.

- Har du konfrontert ham med det?

- Ja, men han sier at han bare vil legge det bak seg, sier kvinnen.

Hun har også fått bekreftet at det ble tatt en rekke bilder av henne, på oppdrag av den sjalu forretningsmannen.

- Et arbeidsuhell

Til advokat Christian Frick har ledelsen i Securitas i Norge karakterisert overvåkingen av kvinnen som et arbeidsuhell.

- Securitas har ikke forstått alvoret. Nå sier de at overvåkingen var et arbeidsuhell og at de som utførte oppdraget ikke lenger jobber i selskapet, sier advokaten.

Politiets etterforsking har ifølge Frick avdekket at Securitas-avdelingen som utførte oppdraget, ønsket å gjøre det så diskré som mulig, angivelig fordi ledelsen i selskapet ikke skulle få vite om overvåkingen.

Den sjalu og styrtrike amerikanske forretningsmannen er nå angivelig separert fra sin kone.

gunnar.hultgreen@dagbladet.no

«Jeg varlivredd.»«Jeg fikk panikk. Jeg kastet blomsterbuketten ut på verandaen.»

BLE OVERVÅKET: - Jeg fikk en flott blomsterbukett. Avsenderen var anonym. Godt gjemt blant rosene hadde Securitas plassert en mikrofon, på vegne av min amerikanske venn, forteller den norske kvinnen. Det ble også tatt bilder av henne på oppdrag fra den amerikanske forretningsmannen i fjor sommer.
GODT SKJULT: Her er mikrofonen (innringet) som vinnen fant i blomstene.