Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Securitas-ranenerne tok 10-15 mill.

Ranerne fikk trolig med seg verdier for 10-15 millioner kroner ved ranet av en Securitas-transport i Ytre Enebakk mandag 26. oktober, ikke 2 millioner som først ble oppgitt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En vesentlig del av beløpet er kryssede sjekker og bankremisser som er vanskelig å omsette, opplyser vaktselskapet Securitas. Selskapet mener det vil ta ytterligere to uker før det endelige beløpet kan fastsettes nøyaktig. Securitas har utlovet 500.000 i dusør for opplysninger som kan føre til oppklaring av det brutale ranet.

Vaktselskapet har forsikringer som dekker tapet, og så snart hver enkelt banks tap er fastsatt vil Securitas tilbakeføre beløpene. Selskapet vil også gjennomgå sine sikkerhetsrutiner for å hindre tilsvarende ran i fremtiden.

Ingen er foreløpig pågrepet etter ranet.

- Vi har en rekke navn som vi sjekker, men vi er langt fra noen pågripelse, sier lensmann Stig Alf Hansen i Ytre Enebakk til VG.

Ranet av pengetransporten i Ytre Enebakk ble karakterisert som usedvanlig brutalt. Tre ranere ventet på Securitas-folkene utenfor Sparebanken NORs filial, som var siste stopp på ruten for å tømme nattsafer fra forskjellige banker.

Med våpen truet ranerne til seg pengene og stakk av fra stedet i en mørk BMW personbil. Bilen som var stjålet i Oslo uken før, ble senere funnet i et garasjeanlegg i Oppegård.

Opplysninger gikk først ut på at ranerne hadde fått med seg minst 2 milliner kroner. Nå viser det seg altså at beløpet er mange ganger den summen.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling