Securitas-ranere fortsatt på frifot

Ranerne som slo til mot en pengetransport i natt, er fortsatt på frifot. Politiet vet ikke hvor mye de proffe ranerne fikk med seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To securitasvekterne ble truet med et automatvåpen og et håndvåpen på Skedsmosenteret i Akershus ved 05-tiden i natt. De to eller tre ranerne kom seg unna med et ukjent pengebeløp, og er fortsatt på frifot. Vekterne ble ikke fysisk skadd.

- Ranerne brukte trolig en AG-3, men det kan vi ikke bekrefte. Vekterne var i ferd med å åpne et verdiskap inne i senteret da ranerne slo til. Vi vet ikke om det var et felles verdiskap, sier vaktsjef Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Ved hjelp av tips og kameraer på stedet har politiet funnet ut at ranerne forsvant i en sort Audi stasjonsvogn. Denne var mørkelagt (kjørte uten lys, red.anm.). Politiet vet ikke hvor bilen tok veien.

Etterlyser stasjonsvogn

- Vi vet ikke eksakt hvor mye de fikk med seg, og vil heller ikke gå ut med noe anslag, sier politiførstebetjent Håkon Kleven til Dagbladet.no.

Vekterne satt i morges i avhør, og har fortalt at de er usikre på om det var to eller tre ransmenn.

- Dette var neppe amatører. Det gikk fort for seg og virket veldig profft, sier førstebetjenten .

Politiet har vært ute med sporhunder uten at det har gitt noe resultat. Rett etter ransmeldingen sperret de også av alle veier inn og ut, men har etter hvert åpnet noe på grunn av rushtrafikken.

I formiddag arbeidet poilitiet med å samle inn informasjon fra folk som kan ha sett noe - drosjesjåfører, bussjåfører og avisbud.

RANSSTEDET: Her ble securitastransporten ranet i natt.
UNDERSØKER: Securitasbilen ble i dag gjennomgått på jakt etter spor.