- Securitas var som KGB

Den styrtrike amerikanske forretningsmannen legger all skyld for overvåkingen av en kvinne i Oslo på Securitas.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var Securitas som ville avlytte min unge norske elskerinne. Derfor plasserte de mikrofonen i blomsterbuketten. Selskapet oppførte seg som om de var KGB. Nå skal advokatene til den forsmådde amerikaneren vurdere saken. Amerikaneren utelukker ikke et gigantisk erstatningssøksmål mot Securitas.

- Men det var da vitterlig du som kontaktet Securitas og ba dem overvåke din norske kjæreste?

- Det er korrekt, men jeg hadde investert mye i henne. Derfor var det naturlig at jeg ønsket å få sjekket litt rundt henne. Han ønsker ikke å gå i detalj om hva han mener med «investert i henne».

- Hva var det du ville ha sjekket?

- Helt konkret ba jeg VIP-avdelingen til Securitas om å undersøke rundt henne og følge med hva hun gjorde. Og det har kostet meg penger, mye penger, sier forretningsmannen.

Securitas beklager

Det var i går Dagbladet kunne avsløre at Securitas hadde tatt et oppdrag for en amerikansk forretningsmann og spionert på hans unge norske venninne. Selskapet plasserte en skjult mikrofon i en blomsterbukett, som ble levert på døra hennes. Mikrofonen ble ved en tilfeldighet oppdaget, og politiet i Oslo etterforsker nå saken.

Securitas har beklaget at de tok oppdraget og at ansatte i selskapet plasserte en skjult mikrofon i blomsterbuketten.

270 000 kroner

- Hvor mye penger har du betalt til Securitas?

- Jeg har betalt 30 000 dollar (om lag 270 000 norske kroner, red.anm.) for overvåkingen. Jeg har også en regning til fra selskapet, som jeg ikke har betalt. Mitt poeng er at Securitas gikk altfor langt og nærmest «bondefanget» meg til å bli med på at mikrofon skulle plasseres hos henne. Det var aldri min hensikt, sier den amerikanske forretningsmannen.

OVERVÅKET: Dagbladet skrev i går om den norske kvinnen som ble overvåket av Securitas på oppdrag av en amerikansk forretningsmann. Blant annet plasserte selskapet en skjult mikrofon i en blomsterbukett som ble levert på døra hennes.