Securitas-vekteren slipper straff

Brutal pågripelse av salattyv henlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no:) Politiet henlegger siktelsen mot en Securitas-vekter som pågrep en salattyv i Oslo sentrum. Siktelsen blir henlagt på grunn av bevisets stilling, melder NTB.

Sjokkerte forbipasserende stoppet opp da vektere fra Securitas la en 45 år gammel mann i livsfarlig mageleie midt på Karl Johan i Oslo i desember i fjor. Mannen var mistenkt for å ha stjålet en salat til 50 kroner fra 7-eleven i Skippergata. Oslo politidistrikt besluttet på bakgrunn av bildebyrået Scanpixs video av hendelsen å etterforske saken.

- Det vi så på klippet har medført at vi har besluttet å etterforske om dette er innenfor det vektere har lov til å gjøre, uttalte politiinspektør Bjørn Vandvik ved Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

På Karl Johan, like ved Stortinget - over 150 meter fra kiosken - ble mannen lagt i bakken av vekteren som stanset ham. Ifølge to vitner skal vekteren også ha slått først.

Dette benektet avdelingssjef i Securitas med ansvar for butikkontroll, Rune Andersen, overfor Dagbladet.no:

- Vekteren ble tilkalt til butikken at personer hadde sett mannen stjele. Da vekteren spurte personen om å være med tilbake til butikken gikk han til fysisk angrep på vekteren. Derfor så vekteren som den eneste løsningen å legge mannen i bakken, og tilkalle flere vektere, uttalte Andersen til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer