Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Securitas-vekteren slipper straff

Brutal pågripelse av salattyv henlagt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Politiet henlegger siktelsen mot en Securitas-vekter som pågrep en salattyv i Oslo sentrum. Siktelsen blir henlagt på grunn av bevisets stilling, melder NTB.

Sjokkerte forbipasserende stoppet opp da vektere fra Securitas la en 45 år gammel mann i livsfarlig mageleie midt på Karl Johan i Oslo i desember i fjor.

Mannen var mistenkt for å ha stjålet en salat til 50 kroner fra 7-eleven i Skippergata. Oslo politidistrikt besluttet på bakgrunn av bildebyrået Scanpixs video av hendelsen å etterforske saken.

- Det vi så på klippet har medført at vi har besluttet å etterforske om dette er innenfor det vektere har lov til å gjøre, uttalte politiinspektør Bjørn Vandvik ved Utlendings- og forvaltningsseksjonen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

På Karl Johan, like ved Stortinget - over 150 meter fra kiosken - ble mannen lagt i bakken av vekteren som stanset ham. Ifølge to vitner skal vekteren også ha slått først.

Dette benektet avdelingssjef i Securitas med ansvar for butikkontroll, Rune Andersen, overfor Dagbladet.no:

- Vekteren ble tilkalt til butikken at personer hadde sett mannen stjele. Da vekteren spurte personen om å være med tilbake til butikken gikk han til fysisk angrep på vekteren. Derfor så vekteren som den eneste løsningen å legge mannen i bakken, og tilkalle flere vektere, uttalte Andersen til Dagbladet.no.

Securitasvekteren skal ha presset 45-åringen i bakken ved å klemme kneet sitt mot mannens hode. Samtidig skrek han at mannen måtte legge seg på magen, noe som tydelig var vanskelig.

Da kom enda fire vektere til og en annen vred mannen over på magen, låste beina hans opp mot baken og satte på ham håndjern. Til slutt ble han ført inn i en Dressmann-butikk like ved for å vente på politiet.

BRUTAL PÅGRIPELSE: Denne mannen skal ha stjålet en salat til en verdi av rundt 50 kroner. Foto: Andreas Hensch Lunde/SCANPIX
BRUTAL PÅGRIPELSE: Denne mannen skal ha stjålet en salat til en verdi av rundt 50 kroner. Foto: Andreas Hensch Lunde/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media