Sedat start på sommerpreget børs

Det er lav aktivitet fra åpning på en sommerpreget Oslo Børs. Markedet er såvidt i pluss og klarer seg dermed bedre enn resten av Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er knapt nok styringsfart på Oslo Børs i tidlig handel. Stemningen er generelt positiv med unntak av IT-aksjene. Med USA stengt og de fleste amerikanerne ellers i verden i feststemning som følge av 4. julifeiring, kan det også ventes en meget rolig dag.

Siden det er tynt med nye impulser å hente fra USA i løpet av dagen må investorene snu seg mot Europa. Der faller de viktigste indeksen fra start. Der faller telekomaksjene.

Her hjemme legger dette press på Telenor, som faller 2,3 prosent til 38 kroner. Omsetningen er foreløpig på marginale 24 millioner kroner. Enitel går mot markedet med en oppgang på 3,7 prosent.

Utstyrsleverandøren Eltek er uendret på 46 kroner. I går kom det anslag for investeringer i telekomsektoren som ikke akkurat lover godt for fremtiden.

Avtagende svingninger

Opticom er omsatt for 26 millioner kroner. Kurssvingningene har avtatt betraktelig etter at Intel-forholdet ble forlenget. Det kan virke som om en del av traderne har tatt seg ferie. I dag faller kursen 4,5 prosent til 536 kroner.

InFocus som denne uken er tatt inn i varmen av First Securities legger på seg 1,6 prosent til 158,50 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer