Sedat start på sommerpreget børs

Det er lav aktivitet fra åpning på en sommerpreget Oslo Børs. Markedet er såvidt i pluss og klarer seg dermed bedre enn resten av Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er knapt nok styringsfart på Oslo Børs i tidlig handel. Stemningen er generelt positiv med unntak av IT-aksjene. Med USA stengt og de fleste amerikanerne ellers i verden i feststemning som følge av 4. julifeiring, kan det også ventes en meget rolig dag.

Siden det er tynt med nye impulser å hente fra USA i løpet av dagen må investorene snu seg mot Europa. Der faller de viktigste indeksen fra start. Der faller telekomaksjene.

Her hjemme legger dette press på Telenor, som faller 2,3 prosent til 38 kroner. Omsetningen er foreløpig på marginale 24 millioner kroner. Enitel går mot markedet med en oppgang på 3,7 prosent.

Utstyrsleverandøren Eltek er uendret på 46 kroner. I går kom det anslag for investeringer i telekomsektoren som ikke akkurat lover godt for fremtiden.

Avtagende svingninger

Opticom er omsatt for 26 millioner kroner. Kurssvingningene har avtatt betraktelig etter at Intel-forholdet ble forlenget. Det kan virke som om en del av traderne har tatt seg ferie. I dag faller kursen 4,5 prosent til 536 kroner.

InFocus som denne uken er tatt inn i varmen av First Securities legger på seg 1,6 prosent til 158,50 kroner.

En større post i Vmetro trekker omsetningen opp i 45 millioner kroner. Kursen er opp 4,9 prosent til 65 kroner.

RCL topper

RCL topper omsetningslisten med beskjedne 50 millioner kroner. Amerikanske Avalon Research Group anbefalte i går salg i den første analysen av cruiserederiet. Kursen er svakt ned.

Hakk i hæl følger Norske Skog som stiger 1,7 prosent til 149,50 kroner, omsatt for 50 millioner kroner. Statoil ligger flatt på 67,50 kroner, omsatt for 37 millioner kroner. Norsk Hydro stiger 0,1 prosent til 398 kroner. Omsetningen er på 47 millioner kroner.

Frontline er igjen på vei opp. Siste omsatt er på 175 kroner opp 2,5 prosent for dagen. Håpet om at irakisk olje vil gi et løft i tankmarkedet fortsetter å støtte aksjen.

Samlet er totalindeksen på Oslo Børs opp 0,1 prosent til 1.304,87 poeng. Hovedindeksen stiger 0,04 prosent til 193,57 poeng. Omsetningen på Hovedlisten er på 415 millioner kroner klokken 11.03.

Artikkelen er produsert i samarbeid med Finanskanalen.no.