Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seddel-forbud i spilleautomatene

Vil hjelpe de spilleavhengige, mener Regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo (ANB): Snart kan det bli slutt på å dytte inn 100- og 200-lapper i spilleautomatene. Regjeringen håper det vil hjelpe de spilleavhengige fra å loppes like fort som før.

– Et forbud mot bruk av sedler vil kunne vedtas raskt, og vil begrense hvor raskt automatene kan sluke de spilleavhengiges penger.

Dette er det mest effektive tiltak vi kan gjennomføre på kort sikt, så lenge Esas behandling av saken stanser en mer langsiktig og permanent løsning, sier kultur- og kirkeminister Trond Giske.

I desember i fjor besluttet Høyesterett å utsette sin vurdering av om Norsk Tipping kan få enerett på automatdrift. Dagens automater skulle vært avviklet 1. april i år, men det vil bli gitt forlengelse i påvente av at Efta-domstolen har behandlet saken. Det vil sannsynligvis skje i løpet av første halvår 2007.

Regjeringen sender forslaget om forbud av bruk av sedler i spilleautomatene på høring i begynnelsen av februar. Målet er å få til et vedtak så raskt som mulig .

Flere restriksjoner?

Trond Giske opplyser at spørsmålet om enerett for Norsk Tipping vil prøves for Efta-domstolen. Han utelukker imidlertid ikke at regjeringen kommer til å vurdere ytterligere restriksjoner på gevinstautomatvirksomheten. (ANB).

BARE MYNT Regjeringen vil forby sedlwer i spilleautomatene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling