Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seerstorm etter at dette ble sendt etter nyheten om OL-gullet til Gabby Douglas

Den amerikanske TV-kanalen ble tvunget til å beklage.

SKAPTE SEERSTORM: Apen Crystal ble tema for rasismedebatt i USA etter at en reklame for en ny TV-serie apen har en rolle i, ble sendt rett etter nyheten om OL-gullet til USAs turndronning Gabby Douglas. Foto: Skjermbilde
SKAPTE SEERSTORM: Apen Crystal ble tema for rasismedebatt i USA etter at en reklame for en ny TV-serie apen har en rolle i, ble sendt rett etter nyheten om OL-gullet til USAs turndronning Gabby Douglas. Foto: Skjermbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det er nok noen afroamerikanske jente der ute som i kveld sier til seg selv at «Hei, det der vil jeg også prøve!». Mer fra London om et øyeblikk, sa sportanker Bob Costas etter at Gabby Douglas vant OL-gull i London.

Så gikk NBC til reklamepause - en reklamepause som nå er gjenstand for en heftig rasismediskusjon i USA.

- Hensynsløst og fornærmende For etter at Costas hadde rundet av, dukket en reklame med Crystal opp mens han brukte et par turnringer. Crystal har en av hovedrollene i NBCs nye serie Animal Practice.

- Jeg er ikke en av dem som roper rasisme hver gang dumme ting som dette skjer, men dette var likevel overraskende hensynsløst og utviltsomt fornærmende for mange seere, skriver Tod Robberson i en lederartikkel i Dallas Morning News.

Han mener NBC hadde mange timer på å planlegge sendeskjemaet, ettersom at Douglas hadde vunnet OL-gullet tidligere på dagen. Han mener hoder bør rulle ettersom at han mener at det hele var gjennomtenkt.

Også lesere reagerte med avsky på sosiale medier på Twitter, ifølge Daily Mail.

Måtte beklage Men i en uttalelse fra TV-kanalen til Hollywood Reporter, insisterer kanalen på at det ikke var ment som rasisme.

OL-GULL: Det var i forbindelse omtale av Gabby Douglas' OL-gull at en reklame etterpå har fått mye oppmerksomhet i USA. Foto: AP Photo/Jae C. Hong/NTB Scanpix
OL-GULL: Det var i forbindelse omtale av Gabby Douglas' OL-gull at en reklame etterpå har fått mye oppmerksomhet i USA. Foto: AP Photo/Jae C. Hong/NTB Scanpix Vis mer

- Gabby Douglas gullmedalje var en historisk og inspirerende prestasjon. Reklameplasen for å promotere Animal Practice, som vi har hatt på tre ganger tidligere, er en av flere reklamer med olympisk tema som vi har planlagt skal få maksimal eksponering. Det var absolutt ingen hensikter om å fornærme.

Kanalen får støtte fra enkelte, som mener at det helt klart bare var et uhell. Mediaskribent Michael Santo skriver i Examiner at han ikke kan forstå hvorfor noen kan påstå at det var ment rasistisk.

Han bemerker heller NBCs flere uheldige episoder i forbindelse med sin OL-dekning, blant annet at de ikke sendte åpningsseremonien, at de viste et Michael Phelps-intervju framfor en minneseremoni for ofrene etter terrorangrepet 7. juli 2005 og en puppeglipp under en vannpolo-kamp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media