Seerstorm etter at dette ble sendt etter nyheten om OL-gullet til Gabby Douglas

Den amerikanske TV-kanalen ble tvunget til å beklage.

SKAPTE SEERSTORM: Apen Crystal ble tema for rasismedebatt i USA etter at en reklame for en ny TV-serie apen har en rolle i, ble sendt rett etter nyheten om OL-gullet til USAs turndronning Gabby Douglas. Foto: Skjermbilde
SKAPTE SEERSTORM: Apen Crystal ble tema for rasismedebatt i USA etter at en reklame for en ny TV-serie apen har en rolle i, ble sendt rett etter nyheten om OL-gullet til USAs turndronning Gabby Douglas. Foto: Skjermbilde Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er nok noen afroamerikanske jente der ute som i kveld sier til seg selv at «Hei, det der vil jeg også prøve!». Mer fra London om et øyeblikk, sa sportanker Bob Costas etter at Gabby Douglas vant OL-gull i London.

Så gikk NBC til reklamepause - en reklamepause som nå er gjenstand for en heftig rasismediskusjon i USA.

- Hensynsløst og fornærmende For etter at Costas hadde rundet av, dukket en reklame med Crystal opp mens han brukte et par turnringer. Crystal har en av hovedrollene i NBCs nye serie Animal Practice.

- Jeg er ikke en av dem som roper rasisme hver gang dumme ting som dette skjer, men dette var likevel overraskende hensynsløst og utviltsomt fornærmende for mange seere, skriver Tod Robberson i en lederartikkel i Dallas Morning News.

Han mener NBC hadde mange timer på å planlegge sendeskjemaet, ettersom at Douglas hadde vunnet OL-gullet tidligere på dagen. Han mener hoder bør rulle ettersom at han mener at det hele var gjennomtenkt.

Også lesere reagerte med avsky på sosiale medier på Twitter, ifølge Daily Mail.

Måtte beklage Men i en uttalelse fra TV-kanalen til Hollywood Reporter, insisterer kanalen på at det ikke var ment som rasisme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer