SEFO avhører politiet i Haugesund

SEFO startet søndag avhørene av de tre som var på jobb ved politiets operasjonssentral i Haugesund natt til onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Politiet fikk da en nødmelding om at noen ropte om hjelp i Sauda, men rykket ikke ut. 20 år gamle Marit Janson ble dagen etter funnet druknet i havnebassenget.

Søndag kom representanter fra Det særskilte etterforskningsorgan (SEFO) til Haugesund. SEFO skal undersøke om politiet har opptrådt klanderverdig i saken.

Leder for SEFO Rogaland, Elizabeth Baumann, sier til NTB at avhørene startet søndag ettermiddag og vil fortsette mandag.

Baumann sier det vanskeliggjør etterforskningen at det ikke finnes lydopptak av meldingen politiet fikk natt til onsdag, og at det er et brudd på politiets regler at meldingen ikke er tatt opp.

Dykkerskip

Søndag ble det kjent at dykkerskipet KNM «Tyr» lå bare 200 meter fra stedet der Janson druknet natt til onsdag. Skipet, som har dykkere og hjelpeutstyr om bord, ble aldri bedt om å sjekke ropene som politiet ble varslet om, skriver VG.

Ifølge Else Eik-Nes, som varslet politiet, svarte betjenten som mottok nødmeldingen at «politiet ikke kunne rykke ut med folk på overtid».

Dykkerskipet «Tyr» lå i havnebassenget i Sauda på oppdrag fra lensmannen i Sauda. Det var bestilt for å delta i et søk etter en savnet person.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer