Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SEFO etterforsker politiet

Politiets særskilte etterforskningsorgan, SEFO, etterforsker om tjenestemenn ved Porsgrunn politistasjon gjorde noe straffbart da ei rumensk au pair-jente ble utvist på uriktig grunnlag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Telemarksavisa skal en mann fra Porsgrunn ha brukt en bekjent i politiet til å sørge for at mannens rumenske au pair ble sendt ut av landet. Den rumenske jenta måtte forlate Norge, til tross for at hun hadde gyldig arbeids- og oppholdstillatelse.

- Jeg kan bekrefte at en ansatt tidligere i uka ble midlertidig suspendert fra stillingen, men tilsettingsrådet behandlet saken i går, og kom til at det ikke er tilstrekkelig grunnlag for å suspendere denne personen, sier politimester Geir Sønstebø i Telemark politidistrikt.

SEFO-leder i Telemark og Vestfold, Audun Johansen, sier at SEFO jobber for å få alle fakta på bordet for å finne ut om det er gjort noe galt. Han sier at den rumenske au pair-jenta uansett ble sendt ut av landet på et uriktig grunnlag.

- Det er all grunn for oss til å undersøke saken, sier Johansen. Den rumenske jenta har kommet tilbake til Norge, og vil bli avhørt til uken. I løpet av neste uke regner SEFO med å ha konklusjonen klar på spørsmålet om politiansatte i Porsgrunn har utvist grov uforstand i tjenesten.

(NTB)