Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sefo etterforsker regelbrudd

ARENDAL (Dagbladet): Torrey-Odd Hægestøyl (31) sørger over sin døde bestekamerat Jarle (37). Han døde etter opphold i fyllearresten i Arendal. Advokat Sigurd J. Klomsæt mener han skulle blitt kjørt til sykehus og ikke til politiarresten. Sefo etterforsker saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avdøde hadde en kroppstemperatur på 31 grader da han bevisstløs ble innlagt på Aust-Agder sykehus etter nærmere to timer i fyllearresten.

- Han var blåfrossen. Sykehuset har opplyst til faren at kroppstemperaturen var 31 grader. Han har trolig fått hjertestans. Han var i koma og døde i respiratoren klokka 20.00 mandag kveld, sier Hægestøyl.

Regelbrudd

I dag begjærer Klomsæt seg oppnevnt som bistandsadvokat for de etterlatte etter 37 år gamle Jarle. Avdøde hadde fire barn i alderen 10 til 20 år. Klomsæt konstaterer allerede at politiet ikke sjekket Jarles helsetilstand hver halvtime, slik politiinstruksen krever.

- Han hadde ligget uten tilsyn i en hel time da han ble funnet bevisstløs på cella klokka 02.00 natt til søndag. Det er brudd på politiinstruksens paragraf 9.4, sier advokaten.

Sefo er koplet inn og har begjært obduksjon ved Rettsmedisinsk institutt for å finne dødsårsaken.

- Jarle var venn med alle, selv om han ofte strevde litt med sitt eget liv. Han levde for to ting: Barna sine og platebutikken han drev, sier Hægestøyl som står fram på vegne av Jarles foreldre.

Funnet i snøen

Tragedien i Arendal skjedde lørdag kveld. 37-åringen ble plukket opp av politiet på Langbrygga klokka 00.25. Da enten satt eller lå 37-åringen i en snøfonn i det sure været.

Tjenestemennene innbrakte ham på grunn av beruselse. Politikilder hevder overfor Dagbladet at 37-åringen var så klar og oppegående at han kunne oppgi navnet sitt og at han selv gikk inn i politibilen og ble brakt i fyllearresten.

Han ble sist inspisert klokka 01.00.

En time seinere ble han sjekket på nytt. Da var han bevisstløs. Ambulanse ble budsendt.

- Kameraten min var klinisk død ved ankomst til Aust-Agder sykehus få minutter seinere, sier Torrey-Odd Hægestøyl.

Sefo-avhør

Stasjonssjef ved Arendal politistasjon, Jon Sverre Krogstad, sier at han ikke kan uttale seg om saken fordi den er under Sefo-etterforskning.

- Regelverket sier imidlertid at folk i fyllearresten skal inspiseres hver halvtime. Dersom ikke brystkassa hever seg synlig, skal den ansvarlige forvisse seg om at alt er i orden, sier Krogstad.

Lederen for Sefo Agder, byrettsdommer Yngve Svendsen, sier til Dagbladet at 37-åringen ble innbrakt på grunn av beruselse. Svendsen ønsker ikke å gå inn i sakens enkeltheter fordi den er under etterforskning.

Sefo har allerede startet avhørene og har beslaglagt alle sakens dokumenter.

<B>SØRGER:</B> - Det har ikke gått opp for meg ennå at Jarle er død. Jeg klandrer politiet for at de ikke kjørte ham direkte til sykehuset, men i stedet lot ham ligge i forfrossen tilstand i fyllearresten, sier Torrey-Odd Hægestøyl (31). I går kveld la han ned blomster utenfor Jarles musikkforretning i Arendal sentrum.
Hele Norges coronakart