Sefo fant ladd hagle hos 27-åringen

HAUGESUND (NTB): Det er funnet en avsagd hagle hjemme hos 27-åringen som tirsdag kveld ble skutt av politiet i Haugesund, opplyser det særskilte etterforskningsorganet for politiet, Sefo. 27-åringen er utenfor livsfare, opplyser sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Haglen var ladd og ble funnet i leiligheten mannen disponerer hjemme hos sine foreldre. Huset ligger i sentrum av Haugesund. Leder av Sefo i Rogaland, advokat Kjell Holst-Sæther, vil ikke gi ytterligere kommentarer eller vurdering av hva dette funnet innebærer.

Han opplyser at etterforskningen av skyteepisoden fortsetter og antar at det vil ta ytterligere noen uker før den taktiske og tekniske siden av saken er ferdig etterforsket. Når det er skjedd, vil Sefo på vanlig måte sende sin innstilling til Statsadvokatene i Rogaland.

Rekonstruksjon

Haglen skal ha ligget i nærheten av 27-åringen, og politiet - som på forhånd skal ha fått opplysninger om at mannen var bevæpet - skal ha følt seg truet straks de kom inn i rommet, uten at det foreløpig er klart om våpenet ble rettet mot noen.

Det er planlagt en rekonstruksjon om noen uker.

Den skaddes advokat, Jon Christian Elden, retter sterk kritikk mot politiets handlemåte. Han mener skuddet var en overreaksjon. Elden har overfor Haugesunds Avis pekt på at det trolig var en annen mann, en 28-åring, politiet var på jakt etter da de kom til bolighuset på Rossabø.

28-åringen skulle angivelig selge tyvegods til 27-åringen i bytte mot narkotika. Derfor fikk de tre polititjenestemennene klarsignal til å gå inn i huset.

Kasteball

Også i november 1996 omringet bevæpnet politi huset, men den gang overga 27-åringen seg uten at det ble løsnet skudd, og saken ble henlagt i fjor.

Mannen har i flere år vært en kasteball mellom psykiatri og fengselsvesen og tidvis vært betraktet som psykotisk. Politiet burde derfor ha visst at de kunne fremprovosere aggressive reaksjoner ved å storme opp på rommet hans, mener Elden.

Politimester Karl Henrik Sjursen synes imidlertid advokaten begår en kardinalfeil når han trekker konklusjoner på bare en parts forklaringer. Han karakteriserer utspillet som «ufint».

Utenfor livsfare

I ettermiddag, halvannet døgn etter at skuddet falt, sier avdelingsoverlege Emil Mohr ved Fylkessykehuset i Haugesund til NTB at 27-åringens tilstand er stabil.

- Pasienten er våken og kjekk. Men det er snakk om en alvorlig skade som kan gi varige mén. Samtidig vil jeg understreke at det er for tidlig å fastslå noe om framtiden, sier Mohr.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer