Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SEFO foreslås omorganisert

Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker SEFO bør omorganiseres. Det nye organet skal få navnet Spesialenheten for politisaker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forslaget om omorganisering ble lagt fram i statsråd fredag. En viktig endring i forhold til tidligere er at polititjenestemenn ikke lenger skal delta i etterforskningen av kolleger.

Regjeringen går også inn for andre endringer som skal øke organets tillit og uavhengighet.

Spesialenheten får selvstendig påtalemyndighet, og det opprettes en enhet med fast tilsatt personale.

Videre foreslås det at Spesialenheten for politisaker skal organiseres i fem avdelinger for å sikre en tilfredsstillende tilstedeværelse alle steder i landet. De fem blir Avdeling Øst for Østfold, Hedmark, Oppland, Akershus, Oslo, Buskerud, Vestfold og Telemark. Avdeling Sør skal omfatte de to Agder-fylkene og Rogaland.

Avdeling Vest består av Hordaland og Sogn og Fjordane. Trøndelag og Møre og Romsdal utgjør Avdeling Midt-Norge, mens Avdeling Nord skal bestå av Nordland, Troms og Finnmark.

- Hensikten med lovforslaget er å sikre allmennhetens tillit til at etterforskning mot politiet skjer på en mest mulig uhildet og uavhengig måte, sier justisminister Odd Einar Dørum (V).

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media