SEFO har fått lydloggen

Politiet rykket ikke ut for å redde Petter Bakken (35). Nå har SEFO sikret seg lydloggen fra politiet med samtalen der Bakken ber om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi mottok anmeldelsen av politiet på onsdag. Vi har sikret oss lydloggen fra samtalen, sier SEFO-medlem Tom Søreide til Dagbladet.no. I helga begynner SEFO jobben for å finne ut hva som skjedde da Petter Bakken (35) frøs i hjel rett før jul. På morgenen 18. desember ringte Bakken til nødnummeret 112 og ba operatøren om hjelp. Bakken var nedkjølt og livredd, ute i 20 kuldegrader på fjellet i nærheten av Nesbyen i Buskerud. Bakken var ute av stand til å komme seg ned fra fjellet og ba politiet om å lete etter ham.

Litt etter at han ringte nødtelefonen, ringe Bakken direkte til Nordre Buskerud politidistrikt og ba om hjelp. Bakken ba politiet om å ringe søsteren hans, Ann Christin Bakken, fordi hun kunne gi opplysninger om hvor letinga burde starte.

Trodde ikke eks-rusmisbruker?

Politiet ringte til Ann Christin Bakken. I samtalen ble hun spurt ut om brorens livsførsel. Søsteren fortalte da at broren var tidligere rusmisbruker, men at han vært til avvenning og klart seg godt i seks år.

Etter samtalen med Ann Christin Bakken valgte politiet å ikke rykke ut. Til familien har de forklart at de synes Petter Bakken hørtes påvirket da han ringte nødnummeret.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer