Sefo kobles inn etter togulykke

Mannen som ble påkjørt og drept av toget sør for Holmestrand i dag morges, kan være identisk med mannen som rømte fra politiet etter et innbrudd i Tønsberg-området i natt. Nå kobles Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (Sefo) inn i saken, melder NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykken skjedde ved 07.45-tiden i dag morges, 800 meter sør for Holmestrand sentrum.

Biljakt
Konstituert politiinspektør Marlen Sletten ved Horten politistasjon, sa i formiddag at man undersøker om det kan være en sammenheng mellom ulykken og en biljakt etter et innbrudd i Stokke apotek utenfor Tønsberg ved 05-tiden i natt.

- En bil ble hensatt et stykke lenger sør for Holmestrand en stund før ulykken. En person ble funnet og pågrepet uten dramatikk, men nummer to klarte å komme seg unna, sier politiførstebetjenet Hans Petter Gulliksen ved Horten politistasjon.

Politiet jobber nå utfra teorien om at det kan ha vært denne mannen som ble påkjørt og drept av toget i dag morges.

I følge NTB fikk politiet melding om at noen gikk langs jernbanelinjen like før ulykken. Politiet rakk ikke å rykke ut for å fjerne vedkommende.

Nå har Nord-Jarlsberg politidistrikt koblet Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (Sefo) inn i saken. Knut Moen i Sefo bekrefter overfor NTB at det nå er opprettet kontakt med politidistriktet.

Situasjonen ble roet ned

I følge et vitne som satt på toget da ulykken skjedde, kom sykebil og politibil raskt til stedet etter ulykken. Politi og helsepersonell gikk langs toget på den ene siden, og stoppet omtrent på midten av togsettet. Situasjonen ble da roet ned.

- Etter at de stanset, var det ingen dramatikk. Det var ingen som bar fram båre eller lignende, sier vitnet, som opplyser at det etterhvert kom mange tilskuere til ulykkesstedet, blant dem journalister og skolebarn. Politiet gjorde ingenting for å fjerne barna.

NSB satte opp busser for frakt av passasjerene som satt på ulykkestoget.