Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SEFO skal granske T5PC-politifolk

På Riksadvokatens ordre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Riksadvokaten har bedt Det særskilte etterforskningsorganet (SEFO) i Rogaland om å starte undersøkelser i forbindelse med politifolks engasjement i nettverksselskapet T5PC. Det melder NRK.

Undersøkelsene skal rette seg direkte mot det politifolk har gjort mens de er i tjeneste og ikke mot hva de måtte ha gjort på fritiden. Førstestatsadvokat Ingunn Fossgard sier undersøkelsene skal klarlegge hvorvidt de engasjementer politifolk har hatt i nettverksselskapet kan knyttes til polititjenesten.

SEFO etterforsker aldri forhold som politifolk gjør seg skyldig i utenfor tjeneste.

Det er Agder og Rogaland politidistrikter som har hatt om lag ti tjenestemenn hver engasjert i T5PC. Mens politimesteren i Rogaland suspenderte to tjenestemenn av ti, lot politimesteren i Agder alle ti fortsette i tjeneste.

Etter at ansettelsesrådet i Rogaland hadde behandlet saken, ble de to suspenderte tatt inn igjen i jobben. Samtidig ba SEFO i Rogaland Riksadvokaten om å se på hele problemkomplekset før Det særskilte etterforskningsorganet eventuelt skulle starte etterforskning.

Det er denne henvendelsen Riksadvokaten nå har besvart med å be om ytterligere opplysninger.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media