Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SEFO trakk innstilling i hundedrapssaken

SEFO Hedmark og Oppland trakk tirsdag sin innstilling til statsadvokaten om hundedrapssaken på Vest-Torpa. Årsaken er at SEFO har fått opplysninger om enda en klage på hundeeieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det særskilte etterforskningsorgan (SEFO) har gransket lensmannskontoret på Dokka etter at 7 år gamle Johannes Åsheim ble drept av hunder på Vest-Torpa i Oppland 31. januar. Mandag fikk statsadvokatene i Hedmark og Oppland den hemmelige innstillingen.

Dagen etter at innstillingen ble levert, trakk SEFO den tilbake. Tirsdag fikk SEFO vite at det forelå en klage på hundeeieren, som de ikke hadde fått opplysninger om gjennom Nordre Land lensmannskontor. Denne klagen gjelder ifølge SEFO brudd på båndtvangregler, og at hundene er blitt oppfattet som ubehagelig nærgående, melder TV 2.

Leder i SEFO Hedmark og Oppland, Knut Sandvik, sier til TV 2 at de tar opplysningene alvorlig og starter ny etterforskning.

Nå skal det undersøkes hvorfor SEFO ikke hadde fått beskjed om denne klagen på hundeeieren og om klagen er loggført. Det vil også bli undersøkt om det kan foreligge flere klager som SEFO ikke vet om.

(NTB)

Hele Norges coronakart