Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

SEFO vil granske politiet

SEFO vil sette i gang etterforskning av politiet etter hundedrapet på Vest-Torpa. Granskerne vil undersøke hvordan det lokale politiet håndterte hundeholdet til kvinnen som eide drapshundene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter den rystende tragedien torsdag har faren til den drepte Johannes Åsheim (7) varslet en anmeldelse av politiet. Han mener politiet ikke har gjort nok for å gripe inn mot hundeholdet til den 47 år gamle kvinnen.

- Vi kommer til å gå inn i saken. Vi må få alle kortene på bordet og se på hva som er gjort eller ikke gjort, sier lederen av SEFO (Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker) i Hedmark og Oppland, sorenskriver Knut Sandvik, til Aftenposten.

Lørdag ble det klart at hundeeieren ble anmeldt til politiet for dyreholdet sitt tre ganger i 1992 og 1993. Tidligere har politiet opplyst at kvinnen ikke var anmeldt.

Årsaken er ifølge fungerende politimester Atle Roll-Matthiesen i Vestoppland at opplysningene om disse anmeldelsene lå på det gamle datasystemet til politiet. Systemet ble brukt til og med 1993, og lensmannskontorene har ifølge Roll-Matthiesen ikke tilgang til dette.

Politimesteren sier til Aftenposten at politiet ikke har noe imot å bli gransket av SEFO, og at de uansett kommer til å gjennomgå saken selv.

(NTB)

Hele Norges coronakart