SEFO vurderer «grov uforstand i tjenesten»

Flere vitner skal til avhør etter politiets biljakt på en personbil natt til fredag. SEFO etterlyser samtidig flere som enten så forfølgelsen eller kollisjonen. Biljakten endte med at to personer omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiets særskilte etterforskningsorgan (SEFO) skal nå vurdere om to polititjenestemenn kan ha utvist «grov uforstand i tjenesten».

Bilen som tjenestemennene jaktet på, kolliderte med en drosje. To personer omkom - en 35 år gammel drosjesjåfør og en mann på 50 år som førte bilen som ble forfulgt.

Mandag vil ledelsen ved Oslo politidistrikt ta stilling til om de to tjenestemennene skal suspenderes fra sine stillinger så lenge etterforskningen pågår, melder NRK.

Status som mistenkte

Sorenskriver Marit Nervik i SEFO sier til NTB at tjenestemennenes grunnlag for å sette i gang forfølgelsen, og om den på noe tidspunkt burde vært avbrutt, er sentrale momenter som skal etterforskes.

- Når alle undersøkelser er gjort, vil det bli tatt en vurdering på om det kan ha blitt utvist grov uforstand, sier Nervik til NTB.

De to tjenestemennene har fortsatt status som mistenkte, og har avgitt forklaring om jakten.

- Men kommer det nye opplysninger i saken, kan vi selvsagt ikke utelukke nye avhør av polititjenestemennene, sier Nervik. Biltilsynet og teknikere er i gang med sine undersøkelser av kjøretøyene og området der jakten utspant seg.

Enveiskjørte gater

Biljakten startet i Tollbugaten i Oslo sentrum. Politiet ble oppmerksom på en bil med to personer som kjørte mot en enveiskjøring og forsøkte å stoppe den i Fred Olsensgate. Sjåføren nektet å svinge til side, og fortsatte turen gjennom andre enveiskjørte gater.

Med politiet på hjul kjørte bilen ut i krysset ved Vogts gate, og kolliderte ca. kl. 0350 med en drosje som kjørte i retning av sentrum.

Sefo har tidligere opplyst at sammenstøtet var meget kraftig. Det er foreløpig uklart hvor høy fart bilene hadde da ulykken skjedde.

(NTB)