Seg selv likt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tidligere utenriksminister Jan Petersen er blitt vraket av Høyre som formann for Utenrikskomiteen i Stortinget. Selv ønsket han dette vervet og det burde ha vært en blomst i knapphullet for det partiet som tapte valget å ha ham som leder i Stortingets mest prestisjefylte komite. Men Petersen ble plassert i den langt mindre sentrale Forsvarskomiteen. Slik markerer partiet at hans utenrikspolitiske kompetanse er av ringe verdi.

Jan Petersen ble lite estimert av Høyre før han ble partiets leder. Da han omsider ble formann, ble han gjenvalgt flere ganger fordi det åpenbart ikke var noen som ville ha jobben. Og når han nå er ferdig som leder og utenriksminister, vil ikke partiet innfri hans ønsker. I øyeblikket pågår det en debatt om komikeres mobbing av våre politikere. Men det er jo rene uskylden. Høyres mobbing av Jan Pettersen overgår selv Harald Eias mobbing av tidligere miljøvernminister Knut Arild Hareide.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer