Seg selv nok

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Når en ny regjering settes sammen, har man de seinere åra sørget for å ha en joker med i kabalen. En som er hentet utenfor de politiske rekker, og som skal gi regjeringen et skinn av nytenkning og overraskelse. Det kan være en Anne Holt, eller en Terje Rød-Larsen. Eller det kan være den populære og samfunnsengasjerte rektoren på Norges Handelshøyskole, Victor D. Norman.
  • Norman ble møtt med høye forventninger. Han var kjent for å være uvanlig smart, utålmodig og egenrådig, med et uortodokst syn på offentlig økonomi og forvaltning. Det han manglet av politisk erfaring, skulle hans teoretiske visdom gjøre opp for. Her skulle byråkratene få bryne seg. Og det fikk de. To år seinere har han slitt ut et par departementsråder, mistet en statssekretær til privat virksomhet og lagt seg ut med LO-lederen og hele tilsynsapparatet.
  • Prisen for Normans turbofart begynner å bli farlig høy. I går ble det kjent at han også har sprengt statsrådens representasjonskonto. Siden han tiltrådte. har Norman brukt over en halv million kroner til representasjon, ifølge VG, og store deler har vært brukt på restaurantbesøk og tilstelninger for nære medarbeidere. Blant annet har han bespist sine nærmeste på Oslos mest eksklusive restauranter, og regningene har naturlig nok overskredet statens maksimalsatser med atskillige kroner. I tillegg har Norman utstyrt sitt kontor med et nytt rundbord til 50000 kroner og bevilget tjenesteleiligheten sin et piano og et Bang & Olufsen-stereoanlegg. Det siste er i beste fall umusikalsk.
  • Mer oppsiktsvekkende er den totale mangelen på politisk fingerspissfølelse han utviser når han som statsråd for Arbeids- og administrasjonsdepartementet bryter de samme reglene som han er satt til å forvalte. Når duften av chablis siver inn i tariffoppgjøret, skulle nok Norman ønske han hadde vist moderasjon. Hvis han fremdeles har plass rundt bordet.
  • Jeg må være meg, sier Norman til VG. Her har vel heller statsråden vært seg selv nok. Og jokeren har igjen vist seg å være ei udetonert bombe.