Elektriske sparkesykler

Segway-Bård om sparkesykkel-kaos: - Vi angrer ikke

Bård Hoksrud avviser at Frp vil forby el-sparkesyklene. Samtidig kommer han med sine beste tips til førere - og de som irriterer seg grønt.

FELLE: De elektriske sparkesyklene skaper problemer for flere i Oslo. Også brukerne av dem forstår at det kan være farlig. Se hvordan her. Video: Marie Røssland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Hei, Bård, Mogen i Dagbladet her. Det har jo kommet noen nye små elektriske tohjulinger langs gatene nå som skaper ganske heftig debatt. Det har kanskje du noe å si noe om?

- Ja, jeg er jo segwayens far! sier stortingspolitiker Bård Hoksrud (Frp) og ler hjertelig.

- Disse el-sparkesyklene er et resultat av segwayene. Det er noen som har sett en mulighet etter vår liberalisering av segwayer. Dette er imidlertid litt billigere og enklere å bruke, så jeg ser at det har blitt populært, sier Hoksrud til Dagbladet.

Sterke reaksjoner

De elektriske utleiesparkesyklene har skapt furore de siste dagene.

Prinsippet er ganske enkelt, via en app på telefonen kan du låse opp en elektrisk sparkesykkel og benytte den innenfor det tidsrommet du leier den. I tillegg til en fastpris, betaler brukeren for bruk per minutt for de elektriske sparkesyklene som er så godt som lydløse og har en toppfart på 20 kilometer i timen.

Når du er ferdig med sparkesykkelen, kan du i prinsippet sette den fra deg hvor du vil. Noen får betalt for å ta med seg sparkesyklene og lade dem hjemme. Inntil videre er imidlertid sparkesyklene ofte spredd rundt omkring i Oslos gater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer