Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Seier for båtfolket

Finansmann tapte rettssak om adgang til holme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kommunen vant kampen mot «erkefienden» Kjell Chr. Ulrichsen.

SANDEFJORD (Dagbladet): Nå kan båtfolket slippe seg løs på finansmannens holme. Sandefjord tingrett har slått fast at friluftsfolk har full adgang til holmene ved eiendommen til Kjell Chr. Ulrichsen på Østerøya.

Han brakte saken inn for domstolen etter en årelang krangel med kommunen om retten til å jage vekk båtfolk og badende. Og tapte så det suste.

-  Jeg er glad på vegne av alle friluftsfolk over hele landet. Nå er det stadfestet at folk ikke kan stenges ute fra holmer og skjær, sier ordfører Bjørn Ole Gleditsch.

Dommen er banebrytende fordi den setter grenser mellom privat eiendomsrett og allmennhetens rett til fri ferdsel.

Ulrichsen ville i går ikke kommentere dommen, men hans advokat, Edvard Os, vurderer om den skal ankes.

Kjell Chr. Ulrichsen, Donning Sonjas fetter, har ligget i bitter strid med Sandefjord kommune i nærmere ti år om sine «private holmer». Finansmannen skal for noen år siden ha brølt til ordføreren at han «skulle steke i sitt eget fett».

I retten sa ordføreren rett ut at mange i Sandefjord mente Ulrichsen var en «drittsekk».

 STORT SMIL:  fører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord tok i går turen ut til den omstridte holmen.Nå får også friluftsfolk adgang. Foto: Pål Terje Støtvig
STORT SMIL: fører Bjørn Ole Gleditsch i Sandefjord tok i går turen ut til den omstridte holmen.Nå får også friluftsfolk adgang. Foto: Pål Terje Støtvig Vis mer

I går ville ordfører Bjørn Ole Gleditsch bare feire seieren med en båttur til de omstridte holmene.

VURDERER ANKE: Kjell Chr. Ulrichsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!