Seier for Merkel i det tyske valget

Får flertall sammen med liberale FDP. Katastrofevalg for sosialdemokratene.

BLIR SITTENDE: Det skal mye til for at Angela Merkel ikke får en ny periode som forbundskansler i Tyskland - vel å merke for en ny sentrum-høyre-regjering i stedet for dagens storkoalisjon med Merkels kristendemokratiske CDU og sosialdemokratiske SPD. Her mottar den 55-årige valgvinneren partiets hyllest i Berlin i kveld. Foto: PEER GRIMM/EPA/SCANPIX
BLIR SITTENDE: Det skal mye til for at Angela Merkel ikke får en ny periode som forbundskansler i Tyskland - vel å merke for en ny sentrum-høyre-regjering i stedet for dagens storkoalisjon med Merkels kristendemokratiske CDU og sosialdemokratiske SPD. Her mottar den 55-årige valgvinneren partiets hyllest i Berlin i kveld. Foto: PEER GRIMM/EPA/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Følg opptellingen her (FAZ.de)

(Dagbladet): I 19-tida viser opptellingsresultatene etter dagens valg at sittende forbundskansler Angela Merkels kristeligdemokratiske parti CDU og søsterpartiet CSU ligger an til å få knapt flertall i den tyske Forbundsdagen, sammen med det liberale partiet FDP.

Dermed går det etter all sannsynlighet mot en ny periode med Merkel som kansler.

Ifølge de offisielle telleresultatene klokka 19.09 har Union (CDU/CSU) og FDP fått henholdsvis 33,6 og 14,7 prosents oppslutning. De får til sammen 323 seter i Forbundsdagen; det trengs 308 for å ha flertall.

I 19-tida slo det sosialdemokratiske partiet SPDs kanslerkandidat, Frank-Walter Steinmeier, fast at partiet har gjort et katastrofevalg; ifølge målingene har den nåværende regjeringspartneren fått fattige 23 prosent. De mister dermed 76 seter i nasjonalforsamlingen.

- Det er et bittert nederlag, sier Steinmeier ifølge FAZ.de.

Den siste perioden har Tyskland blitt styrt av en storkoalisjon med CDU og SPD. Nå blir denne etter alt å dømme erstattet av en sentrum-høyre-regjering.Dagbladet følger saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer