Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seier for reformistene

I går var det parlamentsvalg i Kuwait, og for første gang i historien deltok kvinner i valget. Politikken går nå i en ny retning, men kjønnsfordelingen i parlamentet er uendret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Reformistene ble vinnerne av dette valget, med en nær dobling av antall seter i parlamentet. Koalisjonen inkluderer muslimske fundamentalister, liberale og uavhengige kandidater, og det vil være første gang så ulike aktører danner en allianse i Kuwait.

Det er uvisst om koalisjonen vil holde, men om den får prøve seg, er utsiktene for reform i Kuwait gode, melder nyhetsbyrådet AP.

Av de 249 kandidatene som stilte til valg, var 27 kvinner. Ingen av disse fikk sete i parlamentet. Kvinnene utgjør 57 prosent av elektoratet, men dette fikk ikke utslag på kjønnsfordelingen.

- Samfunnet trenger tid til å akseptere kvinner, sa aktivist Iqbal al-Ahmed til Kuwait TV i går kveld. – Jeg er skuffet.

Les mer på BBCs nettsider.

for første gang:lange køer utenfor et stemmelokale i Kuwait City i går. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra
for første gang:lange køer utenfor et stemmelokale i Kuwait City i går. Foto: REUTERS/Zohra Bensemra Vis mer