Seier til Clinton på Puerto Rico

Men verdien er bare symbolsk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Senator Hillary Clinton har vunnet nominasjonsvalget på Puerto Rico, ifølge foreløpige resultater.

De første resultatene og prognoser basert på valgdagsmålinger tyder på at den tidligere førstedamen fikk klart flest stemmer under søndagens nominasjonsvalg.

- Vi kommer til å vinne stort her i dag, spådde Clintons valgkampleder Terry McAuliffe.

Men seieren vil først og fremst være av symbolsk verdi etter at rivalen Barack Obama nå er nærmere å vinne nominasjonskappløpet enn noen gang tidligere.

Clinton fikk lørdag ikke innfridd ønsket om at delegatene fra Florida og Michigan skulle få full stemmerett på Demokratenes landsmøte. De får i stedet bare en halv stemme hver.

Fra Puerto Rico er det 55 delegater som skal fordeles. Obama lå søndag an til å vinne minst 14 av dem og mangler dermed et femtitall delegater for å nå grensen på 2.118 som trengs for å sikre nominasjonen.

(NTB)

JUBEL: Barn i Puerto Rico driver valgkamp for Hillary før dagens primærvalg. Clintom vinner øystaten, men det får liten betydning i den store sammenhengen. Foto: SCANPIX
JUBEL: Barn i Puerto Rico driver valgkamp for Hillary før dagens primærvalg. Clintom vinner øystaten, men det får liten betydning i den store sammenhengen. Foto: SCANPIX Vis mer
Seier til Clinton på Puerto Rico