Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Seieren er nær

Nye angivelige Saddam-bånd offentliggjort. Eks-diktatoren ber irakerne fortsette angrepene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To tv-kanaler i Midtøsten offentliggjorde i dag nye båndopptak som angivelig skal være Saddam Hussein.

- Jeg appellerer til dere, irakere, arabere, kurdere og turkmenere, shiaer eller sunnier, kristne eller muslimer, det er deres plikt å kaste ut okkupantene fra deres land, sier stemmen på båndet ifølge den libanesiske tv-kanalen Al Heyat-LBC channel, melder nyhetsbyrået AP.

Stemmen på båndet ligner på Saddams, og irakerne blir bedt om å fortsette motstandskampen mot britiske og amerikanske styrker i irak.

- Å gå tilbake til undergrunnsoperasjoner er den beste måten å oppnå uavhengighet på, sier stemmen, og han ber irakerne om å boikotte okkupasjonssoldatene.

Gå på irakere, og seieren er nær, hvis gud vil, sier stemmen ifølge den arabiske nyhetskanalen Al-Jazeera.

Det er foreløpig uklart om de to båndene som ble offentliggjort i de to tv-kanalene er identiske.

TV-kanalen Al-Jazeera offentliggjorde det første opptaket allerede fredag 4. juli, og CIAs eksperter mener at det sannsynligvis er eks-diktaroren selv som snakker. Men kvaliteten på båndet var for dårlig til at de kunne fastslå dette med sikkerhet.

Innholdet på båndet som Al-Jazeera offentliggjorde i dag skal være likt det som ble offentliggjort 4. juli, men båndet er ifølge tv-kanalen helt nytt.

- Dette er et nytt bånd, et annet enn det vi sendte fredag, sier en person i tv-selskapet til nyhetsbyrået AP.

Han vil ikke opplyse når de fikk hånd om båndet. Heller ikke personen som fikk båndet i den libanesiske tv-kanalen Al Hayat -LBC kan kommentere når de fikk båndet.

Båndet Al-Jazeera fikk fredag skal ha blitt overført via en telefonlinje, noe som kan forklare den elendige kvaliteten på båndet.

Opptaket som ble sendt i Libanon i dag skal ha vært 15 minutter langt og var av så dårlig kvalitet at det var ekstremt vanskelig å høre hva som ble sagt, melder AP.

<B>HVOR ER SADDAM: Både eks-diktatoren og hans to sønner er fremdeles på frifot.
I STØTET: Saddam Hussein kan ha fått blod på tann etter stuntet med båndet fredag. I dag kom det to nye...