Seierssikker Erna er klar for å forhandle

I dag kan Erna Solberg få et valgresultat som gjør at hun blir den første statsministeren fra Bergen på 78 år. Hun avga sin stemme med optimisme i blikket.

SEIERSIKKER: Erna Solberg smiler og føler seg trygg på seier i kveld. Hun regner med å ha fire til fem uker på å få stablet en ny regjering på plass. Foto: Leif Stang/Dagbladet
SEIERSIKKER: Erna Solberg smiler og føler seg trygg på seier i kveld. Hun regner med å ha fire til fem uker på å få stablet en ny regjering på plass. Foto: Leif Stang/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERGEN (Dagbladet):- Det er på tide med en ny statsminister fra Bergen. Årsaken til at det er 78 år siden sist ligger nok i at mange dyktige politikere her har valgt å bli i Bergen. Samtidig har tradisjonelt Arbeiderpartiet stått for svakt her. Vi har mange dyktige kandidater i Bergen og Hordaland, sier Erna Solberg til Dagbladet.

Litt forsinket kom hun i dag sammen med sin ektemann Sindre Finnes til Apeltunhallen ved Apeltun skole i Fana, den store Høyrebydelen i Bergen. Ved forrige kommunevalg kunne Høyrelederen registrere at partiet hennes fikk en oppslutning på hele 42,4 prosent av de avgitte stemmene i denne bydelen.

Det er her Erna Solberg og familien hennes har sin bopel, i et område av byen med eneboliger og nærhet til Bergen lufthavn Flesland, store arbeidsgivere som Telenor, Statoil og flere oljeserviceselskaper.

- Høytidsdag - Jeg synes dette er en høytidsdag i Norge, og jeg synes det er fint å stemme på selve valgdagen. Det er hyggelig å være ferdig med valgkampen, men jeg synes nok at vi fikk litt for lite fokus på hva vi vil bygge Norge på i framtida. Jeg skulle også ønske at vi kunne ha fått litt mer debatt om psykisk helsevern. Hele valgkampen har de sittende regjeringspartiene rettet sine skyts mot oss. Det er litt spesielt ettersom de har sittet i åtte år.

VALGVIND: Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes har stemt i Apeltunhallen i Bergen. Foto: Leif Stang/Dagbladet
VALGVIND: Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes har stemt i Apeltunhallen i Bergen. Foto: Leif Stang/Dagbladet Vis mer

Erna Solberg føler fremdeles å være midt i den rette valgvinden, og tror på et godt resultat i kveld.

- Det snudde for meg i 2009. Da fikk vi anledning til å snakke om Høyres politikk. Alt i alt er jeg fornøyd med det som har skjedd i denne valgkampen også. I kveld kommer avgjørelsen. Det blir spennende, sier Erna Solberg.

Fire til fem uker De borgerlige partienes statsministerkandidat er sikker på seier, og reiser direkte fra Bergen til Oslo og kakefest med partifeller. Hun sier at det allerede i kveld vil bli snakket i Høyreledelsen om hvordan de skal jobbe de nærmeste dagene.

 

- Hvert enkelt parti må planlegge sine forhandlingsposisjoner når de får vite hvilken oppslutning de har fått. Så skal vi møtes til forhandlinger. Den sittende regjeringen skal legge fram statsbudsjettet for neste år. Vi har i realiteten fire til fem uker på oss til å få en ny regjering på plass, sier Erna Solberg, før hun retter kursen mot hovedstaden.
Fana har 40 087 innbyggere og ligger i søndre bydel.