Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Seierstad svarte leserne

- Uma Thurman skulle spilt meg, hvis livet mitt ble filmatisert, svarte Åsne Seierstad under gårsdagens nettmøte. Les svarene!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 10.30 i dag delte institusjonen Fritt Ord ut sin Honnør til journalist Åsne Seierstad for hennes uredde og selvstendige reportasjer fra krigsområder. Seierstad har dekket krigene i Kosovo og Tsjetsjenia, og var første norske journalist inne i Afghanistan. Derfra leverte hun en rekke sterke reportasjer, blant annet til Dagbladet.

I et intervju med fagbladet Journalisten fortalte Seierstad at livet som enslig frilanser i kaotiske Afghanistan var vanskelig, men at det var riktig å reise dit.

- Så lenge man er forsiktig synes jeg også Norge, som er med på dette, bør ha medier til stede som kan fortelle hva som skjer. Det er viktig å være her, det er derfor jeg dro. Vi kan ikke melde oss ut, sa hun.

I intervjuet sa Seierstad at hun ville hjem til Norge.

- Jeg er sliten. Jeg merker det blir tyngre å ta fram notatblokka for hver dag.

Flere Dagbladet-lesere mener Seierstad burde blitt kåret til årets navn i Norge.

- Som kvinnelig korrespondent i et land preget av stor kvinnefiendtlighet har hun vist verden et bilde av afghanske kvinners situasjon som få menn kunne gjøre etter henne, skrev en leser i Dagbladet i går.

Se hva hun svarte leserne!

FRA HESTERYGGEN TIL NETTMØTE: Åsne Seierstad risikerte livet for å fremme den uavhengige nyhetsjournalistikken under krigen i Afghanistan. Du møter henne på Dagbladet.no.
Hele Norges coronakart